Voda sa limunom za savršen početak dana

20/10/2014 14:55

Voda sa limunom za savršen početak dana

Ukoliko ujutru popijete čašu tople vode sa limunom, to će imati brojne pozitivne efekte na vaš organizam i vaše zdravlje.

Predstavljamo vam nekoliko razloga zbog kojih bi ovo trebalo da postane deo vaše svakodnevice.

Pospešuje varenje

Topla voda stimuliše vaš organizam da vari hranu, a limun stimuliše i čisti jetru. Osim toga, i limun pomaže želudačnoj kiselini da lakše svari hranu.

Podiže imunitet

Limun spada u citrusno voće, a sva citrusna voća bogata su vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C je odličan u borbi protiv prehlade, a askorbinska kiselina ima antioksidantska svojstva i pomaže pri apsorpciji gvožđa koje ima bitnu ulogu u jačanju imuniteta.

Alkalizacija organizma

Ukoliko je vaš organizam u pH disbalansu, imate mnogo više šansi da se razbolite. Iako je limun kiseo, u telu se on pretvara u bazu i alkalizuje naš organizam, što brzo i lako može da izbalansira pH vrednost u našem organizmu. Ovo je posebno delotvorno ako jedete dosta mesa i mlečnih proizvoda.

Limun i voda pozitivno utiču na Vaš organizam

Limun i voda pozitivno utiču na Vaš organizam

Detoksikacija organizma

Limun je prirodni diuretik, što znači da je deluje na telo da izbacuje tečnost i toksine. Limunska kiselina povećava i broj enzima u telu koji stimulišu jetru.

Puni vas energijom

Mnogi koji su počeli da piju toplu vodu i limun ujutru tvrde da ih nakon nekoliko dana korišćenja to mnogo bolje razbudi od kafe. Ova kombinacija pomaže u hidrataciji i obogaćivanju krvi kiseonikom, što čini da se osećamo dobro.

Čisti kožu

Ukoliko dehidrira, koža može da izgleda umorno i suvo. Vitamin C ima glavnu ulogu u održavanju kože zdravom, a antioksidansi sprečavaju starenje kože.

Izvor: Blic žena

20/10/2014 14:55

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments