Back to homepage

Rezultati prijemnog ispita – Fakulteti

Na Univerzitetima u Srbiji krajem juna počinju prve predupisne akitnosti. Polaganje prijemnih ispita ove godine trajalo je u periodu od 28. juna do 4. jula. Priprema nastava za polaganje prijemnih ispita organizovana je na fakultetima, a na našem portalu nalaze se online testovi za pripremu prijemnog ispita iz različitih oblasti.

Preliminarna rang-lista

Preliminarna rang-lista, odnosno preliminarni rezultati prijemnog ispita, objavljuju se na svim fakultetima u Srbiji najviše dva dana nakon polaganja, kada svi kandidati mogu videti koliko su bodova osvojili na prijemnom. Ukupan broj bodova koje kandidat nosi na osnovu uspeha u srednjoj školi može biti najviše 40, dok se na prijemnom ispitu može osvojiti makismalno 60 bodova.

Konačna rang-lista

Nakon objave preliminarnih rang-lista, kandidati mogu podneti žalbu ukoliko smatraju da su na neki način oštećeni prilikom bodovanja. Konačna rang-lista, objavljuje se nakon žalbenog perioda i predstavlja spisak kandidata koji su ispunili uslove za upis na određeni smer nekog od fakulteta. Kada se objave konačne rang-liste kandidata, odnosno rezultati prijemnog ispita, sledi upis na fakultete. Svu potrebnu dokumentaciju za upis na fakultete pogledajte OVDE.

Rezultati upisa na fakultetima u Srbiji

BEOGRAD

BOR

ČAČAK

JAGODINA

KOSOVSKA MITROVICA

KRAGUJEVAC

KRALJEVO

LEPOSAVIĆ

LESKOVAC

NIŠ

NOVI PAZAR

NOVI SAD

SOMBOR

SUBOTICA

UŽICE

VRANJE

VRNJAČKA BANJA

ZRENJANIN

ZUBIN POTOK

ZVEČAN

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments