Back to homepage

Studentske ekskurzije

happy

Studentske ekskurzije – deo studentskog života


Studentske ekskurzije organizuje svaki fakultet posebno i to najčešće savez studenata određenog fakulteta ili neko slično udruženje mladih. Ove eksurzije ujedno i nose naziv fakulteta koji ih organizuje pa tako imamo Filozofijadu za Filozofski fakultet, Ekonomijadu za ekonomski, Višijade u organizaciji visokih škola itd.

Destinacije su često iste za više fakulteta pa tako studenti mogu da upoznaju i kolege sa drugih fakulteta. Najčešće se ide u zemlje iz regiona poput Bugarske, Grčke, Makedonije, Mađarske itd. Neka od popularnih mesta su Ohrid, Sunčev Breg, Plavi Horizonti, Balaton, Halkidiki i slična mesta sa izlazom na more ili jezero.

Ekskurzije za studente iz cele Srbije

Studentske ekskurzije predstavljaju nezaboravan deo iskustva jednog studentskog života. Na njima se studenti bolje upoznaju, razmenjuju iskustva i zabavljaju. Organizuju se i brojne aktivnosti poput takmičenja iz fudbala, košarke, stonog tenisa, odbojke i šaha. Pored sportskih, tu su i druga takmičenja poput debate, kviza znanja i slično.

Studenti su smešteni u luksuznim hotelima, najčešće sa punim pansionom. Kao primer ćemo navesti hotel Delta (4 zvezdice) u Sunčevom Bregu u Bugarskoj, koji je 2011. godine okupio nekoliko stotina studenata širom Srbije. Ovaj hotel ima 2 restorana, konferencijsku salu, 1 veliki otvoreni bazen sa barom, diskoteku, teren za fudbal i sportsku salu. Sobe sadrže TV, klimu, telefon i fen za kosu.

Ove godine, studenti iz Srbije su se sastali na ekskurziji u Halkidikiju. Njihova iskustva možete pogledati u ovom klipu:

Za prijavu na eksurziju se obratite studentskom savezu vašeg fakulteta. Takođe se može ići i preko turističkih agencija, s tim što su te ekskurzije obično skuplje.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments