Back to homepage

Univerziteti u Srbiji

Reč univerzitet potiče iz latinskog jezika – universitas magistrorum et scholarium, što znači zajednica učitelja i učenika. Univerziteti predstavljaju autonomne ustanove visokoškolskog obrazovanja koje izdaju diplome i zvanja, a sastoje se od više fakulteta.

U Srbiji postoji 18 univerziteta, od kojih je 8 osnovano i finansirano od strane države, dok je 10 univerziteta u privatnom vlasništvu. Pogledajte spisak svih državnih i privatnih univerziteta u Srbiji.

Svi univerziteti u Srbiji

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE