Back to homepage

Studentski život

Studentski život

Fakultet se mnogo razlikuje od srednje škole, i kada ga tek upišete, možete se osećati pomalo zbunjeno zbog svih tih novih informacija i drugačijeg načina života. Dosta studenata se seli u drugo mesto da bi studirali željeni fakultet, a čak i oni koji ostaju u rodnom gradu, prolaze kroz proces prilagođavanja.

Na ovoj stranici možete da pronađete sve što bi jednom studentu moglo da pomogne pri početku ili tokom studiranja, od saveta, do zakona koji su doneseni, pa do studentskih organizacija koje vam mogu biti korisne, i drugih informacija koje vam mogu biti korisne.

KORISNO

diplomacVrste i nivoi studija

Akademske studije su bitan korak ka budućnosti i treba biti dobro upoznat sa njihovim vrstama i nivoima kako bismo mogli da napravimo pravu odluku i krenemo pravim putem.
Zato smo pokušali da raščlanimo to na delove i objasnimo kako su organizovane, kao i neke osnovne pojmove bitne za studente.

 

vrste-diplomaVrste diploma i ustanova

Na ovoj stranici možete pronaći koje vrste ustanova postoje u Srbiji i informisati se o njihovoj strukturi i organizaciji. Osim toga, ovde se nalaze i informacije o vrstama diploma koje se stiču nakon obrazovanja na visokoškolskim ustanovama, kao i o zvanjima koja one nose.

 

 

zakoniZakoni

Zakoni o visokom obrazovanju uređuju sistem visokog obrazovanja, uslove i način obavljanja delatnosti visokog obrazovanja, kao i druga značajna pitanja u vezi sa ovom delatnošću. Oni utvrđuju principe i ciljeve visokog obrazovanja, organizaciju i rad visokoškolskih ustanova, razna prava i obaveze i slično.
Ovde možete da pronađete nešto o zakonima koji su bitni za studente i visoko obrazovanje.

 

savetiSaveti

Ova stranica sadrži korisne savete za studente koji vam mogu dosta pomoći kad studirate. Ovde svako može naći nešto što ga zanima.

 

 

 

studijeStudiranje

Mnogi studenti će se složiti sa izjavom da je studiranje jedan od najlepših perioda našeg života, kada smo mladi, puni života i elana i punom parom jurimo ka visokom obrazovanju koje će nam obezbediti bolji život.
Na ovoj stranici možete da nađete korisne informacije i zanimljivosti vezane za studentski život.

 

 

organizacijaStudentske organizacije

Studentske organizacije su udruženja studenata registrovana na fakultetskom, univerzitetskom ili nacionalnom nivou. Njihov cilj je da poboljšaju uslove studiranja, kao i da štite studente i njihova prava i interese.
Ovde možete da pronađete listu studentskih organizacija u Srbiji organizovanu po gradovima, kao i njihove kontakt informacije.

 

studentski recnikStudentski rečnik

Na ovoj stranici možete da pronađete objašnjene najbitnije termine vezane za studentski život, studiranje, i visoko obrazovanje, koje svaki student treba da razume.

 

 

studentkinjaObrazovanje

Obrazovanje je proces promene ličnosti u željenom pravcu u zavisnosti od naših želja i potreba. Njime se prenose znanje, veštine i vrednosti sa generacije na generaciju.
Obrazovanje je ono što čoveka uzdiže iznad instinata i ono što nam daje duh i obogaćuje život.
Ovde možete da pronađete razne korisne savete u vezi sa obrazovanjem i kako da uspešno prođete kroz ovaj proces.