Back to homepage

Fakulteti u BiH

Fakulteti u BiH

Bosna i Hercegovina je pristupila Bolonjskom procesu u Berlinu, 19. septembra 2003. godine. Pristupanjem procesu, Bosna i Hercegovina se obavezala da će, poput ostalih država-članica, raditi na ispunjavanju ciljeva Bolonjskog procesa.

Pogledajte spisak privatnih i državnih fakulteta i visokih škola u Bosni i Hercegovini. Sve ustanove u BiH svoj nastavni plan prilagodile su Bolonjskoj deklaraciji. U BiH postoji devet univerziteta, a to su državni univerziteti u: Banja Luci, Sarajevu, dva u Mostaru, Tuzli, Istočnom Sarajevu, Bihaću, Zenici i Travniku. Pored državnih univerziteta na teritoriji BiH postoje i privatni univerziteti.

Državni i privatni fakulteti i visoke škola u BiH:

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments