YouTube koji ne skreće pažnju

07/04/2015 10:05

YouTube koji ne skreće pažnju

Svi mi smo različiti kada se radi o tome šta volimo, šta nas zasmejava i šta smatramo lepim. Međutim, jedna stvar nam je svima zajednička: ne možemo da odolimo crnoj rupi zvanoj YouTube.

Da li vam je poznata sledeća situacija? Otišli ste na YouTube sa čistom i najboljom namerom samo da pogledate snimak koji se tiče teme koju obrađujete u svom istraživačkom radu. Nakon toga planirate da napustite veb-sajt i da se vratite svom poslu, zar ne? E, to se neće desiti. I pre nego što primetite, uhvaćeni ste u zamku iz koje ne možete da se izvučete i nekontrolisano počinjete da puštate snimke sa šašavim mačkama.

Na sreću, ima rešenja i za ovakve situacije. Sve što vam treba je dodatak za Google Chrome koji vam omogućava da namenski pristupite ovom veb-sajtu, odgledate željeni video i napustite veb-sajt, skoncentrisani na svoj zadatak. Besplatni dodatak ove namene je DF (Distraction Free) YouTube.

Kada je aktivan, ovaj dodatak u potpunosti menja način na koji vam se YouTube prikazuje. To znači da vam veb-sajt ne preporučuje druge snimke, ne prikazuje snimke sa sličnom temom i nema komentara drugih korisnika. To je ono što vam je potrebno kada radite ili učite i kada vam je YouTube snimak potreban samo u te svrhe.

Odmah po instaliranju ovog dodatka, u pregledaču će se pojaviti crno-siva YouTube ikonica, i to odmah pored adresne linije. Nakon toga možete pristupiti YouTube-u, pronaći i odgledati odabrane snimke bez opasnosti da vam nepotrebni snimci skreću pažnju.

Naravno, ovakav filtrirani režim rada nije trajne prirode, možete ga uključiti ili isključiti u zavisnosti od vaših planiranih aktivnosti. Na primer, subota zvuči kao idealno vreme da se dodatak deaktivira.

Korisna mogućnost koja dolazi sa ovom ekstenzijom je ta što dodatno možete podesiti njen rad. Možete, na primer, da podesite da vam se ne prikazuje bočna traka sa dekoncentrišućim predlozima za dalje gledanje, ali da uprkos tome možete videti snimke koji se tiču vaše teme i koji bi vam mogli koristiti.

Osim pomenute ekstenzije DF YouTube, postoje i drugi dodaci iste namene, kao što je dodatak Options. Ovaj dodatak nudi više opcija za prilagođavanje ekstenzije potrebama korisnika, ali njegovo korišćenje košta dva dolara mesećno. Ukoliko niste previše zahtevni i samo želite da ostanete skoncentrisani na svoj rad, nabavite besplatni dodatak i prionite na posao.

07/04/2015 10:05

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments