Back to homepage

Rezultati prijemnog ispita – Visoke škole

Sve visoke škole u Srbiji raspisuju konkurs za upis u prvu godinu studija najmanje pet meseci pre početka školske godine. Nakon objavljivanja konkursa slede predupisne aktivnosti. Na visokim školama koje organizuju pripremnu nastavu, kandidati imaju priliku da se pripremaju za polaganje. Online testovi za pripremu prijemnog ispita na visokim školama u Srbiji nalaze se na našem portalu.

Preliminarna rang-lista

Ukupan broj bodova za upis predstavlja broj bodova ostvaren na osnovu uspeha u srednjoj školi i bodova osvojenih na prijemnom ispitu. Najviše dva dana nakon polaganja prijemnog ispita na visokim školama se objavljuju preliminarne rang liste kandidata.

Konačna rang-lista

Nakon preliminarnih rang lista, sledi rok za podnošenje žalbi kandidata koji smatraju da su oštećeni prilikom bodovanja. Konačne rang liste, odnosno rezultati prijemnog ispita, objavljuju se posle isteka žalbenog perioda i predstavljaju spisak kandidata koji imaju pravo da se upišu u prvu godinu studija na visokim školama u Srbiji. Nakon toga sledi podnošenje dokumenata i upis na visoke škole.

Rezultati upisa na visokim školama u Srbiji

ALEKSINAC

ARANĐELOVAC

BEOGRAD

BLACE

ČAČAK

ĆUPRIJA

GNJILANE

KIKINDA

KRAGUJEVAC

KRUŠEVAC

LEPOSAVIĆ

LESKOVAC

NIŠ

NOVI SAD

PIROT

POŽAREVAC

PROKUPLJE

ŠABAC

SREMSKA MITROVICA

SUBOTICA

TRSTENIK

UŽICE

VALJEVO

VRANJE

VRŠAC

ZRENJANIN

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments