Napravite sami savršenu užinu za bolju memoriju

04/01/2023 14:23

Napravite sami savršenu užinu za bolju memoriju

Kako bi svaki ispitni rok prošao uspešno, razmislite o tome da promenite svoju ishranu. U nastavku otkrijte koje su to savršene užine za bolju memoriju.

Brojne studije dosad pokazale su da određene namirnice utiču na memoriju, način na koji procesuiramo informacije i na samu produktivnost. U nastavku, pogledajte recepte za nekoliko savršenih užina pomoću kojih ćete lakše spremati ispite.

 

Bobičasto voće i čokolada

Jednu šolju bobičastog voća pomešajte sa kašikom seckanih oraha i kašikom crne čokolade. Dok bobičasto voće sadrži tanine, koji štite moždane ćelije, flavonoidi u čokoladi daće vam neophodnu energiju i bolju memoriju.

Žitarice

Pola šolje žitarica od celog zrna pomešajte sa šakom suvih grožđica ili suvih šljiva, kajsija ili brusnica. U miks dodajte dve kašike badema ili oraha, a možete sve preliti i jogurtom. Dok žitarice daju telu neophodna vlakna, voće i orasi daju energiju i utiču na produktivnost.

Puter od kikirikija

Na parče tosta od integralnog hleba namažite pola kašike putera od kikirikija. Uz to, pojedite i jednu jabuku. Puter od kikirikija sadrži polizasićene masti koje štite celo telo, a naročito srce i umanjuju rizik od Alchajmera.

 

04/01/2023 14:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments