Back to homepage

Univerzitet – Beograd

Adresa: Studentski trg 1, Beogarduniverzitet u beogradu
Telefon: 021/450-418
Website: www.bg.ac.rs
E-mail: [email protected]

 

Univerzitet u Beogradu predstavlja najvišu, najstariju i najveću instituciju visokog obrazovanja u našoj zemlji. Državni je univerzitet, a osnovne delatnosti su mu visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad. Sadrži 31 fakultet, 11 naučnih instituta, Univerzitetske biblioteke i 8 centara. Vodi poreklo još iz XIX veka, od 1808. godine, kada je Veliku školu osnovao Dositej Obradović. Formalno se za datum osnivanja uzima 27. februar 1905. godine.

Fakulteti su podeljeni u četiri organizacione grupacije, a to su: društveno-humanističke nauke, medicinske nauke, prirodno-matematičke nauke i tehničko-tehnološke nauke. Akademske studije su organizovane na četiri nivoa: osnovne akademske studije, master studije, specijalističke, i doktorske studije. Svi studijski programi na fakultetima Univerziteta su usaglašeni sa principima Bolonjske deklaracije.

Iz Beogradskog univerziteta su kasnije nastali Univerzitet u Novom Sadu (1960. godine), Univerzitet u Nišu (1965. godine), Univerzitet u Prištini (1970. godine), Univerzitet u Podgorici (1974. godine), kao i Univerzitet u Kragujevcu (1976. godine).

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE