Back to homepage

Univerzitet – Novi Sad

Adresa: Trg Dositeja Obradovića 5, Novi Saduniverzitet novi sad
Telefon: 021/450-418
Website: www.uns.ac.rs
E-mail: [email protected]

 

Univerzitet u Novom Sadu je jedan od retkih kojima se na jednom mestu – univerzitetskom kampusu – nalazi većina fakulteta. U univerzitetskom kampusu se pored administrativne zgrade Univerziteta nalaze fakulteti, studentski centar, dva studentska doma i centralni studentski restoran, hotel za privremeni smeštaj mladih nastavnika i saradnika, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, sportsko rekreativni sadržaj i mnoge naučne, stručne, kulturne, informativne, sportske i druge studentske organizacije.

Jedini je državni univerzitet u Vojvodini. Drugi je po veličini među državnim univerzitetima Srbije. Prvi korak ka njegovom stvaranju napravljen je 1954. godine, osnivanjem Filozofskog i Poljoprivrednog fakulteta koji su tada bili u sklopu Beogradskog univerziteta. Za datum osnivanja uzima se 28. jun 1960. godine, kada je donet Ukaz o proglašenju zakona.

U njegovom sastavu nalazi se i pet fakulteta koji nemaju sedište u Novom Sadu: Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku imaju sedište u Subotici, dok se Tehnički fakultet Mihajlo Pupin nalazi u Zrenjaninu, a Pedagoški fakultet u Somboru

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE