Back to homepage

Univerzitet – Kragujevac

Adresa: Jovana Cvijića bb, Kragujevacuniverzitet u kragujevcu
Telefon: 034/370-171
Website: www.kg.ac.rs
E-mail: [email protected]

Godine 1976. osnovan je Univerzitet u Kragujevcu, a njegovi koreni sežu do Liceum Knjaževstva serbskog, preteče današnjih Univerziteta u Srbiji, a osnovanog 1838. godine. Prvi fakulteti u Kragujevcu su bili: Mašinski, Ekonomski, Pravni i Prirodno-matematički fakultet.

Danas se u sastavu Univerziteta u Kragujevcu nalazi 12 fakulteta koji su smešteni u Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Užicu, Jagodini i Vrnjačkoj Banji. Realizuje se preko 60 programa osnovnih studija, a studenti imaju mogućnost da steknu visoka naučna i stručna zvanja iz širokog spektra nauka.

Studijski programi se realizuju u okviru jedne ili više obrazovno-naučnih i obrazovno-umetničkih oblasti: Prirodno-matematičke nauke, Društveno-humanističke nauke, Medicinske nauke, Tehničko-tehnološke nauke i Umetnost. Univerzitet u Kragujevcu sarađuje sa oko 60 univerziteta širom Evrope i sveta.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili želite da se prebacite na drugi fakultet? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije. Takođe, posredujemo prilikom prebacivanja sa jednog na drugi fakultet ili visoku školu.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE