Kako do bolje krvne slike
Povezane objave
Brojna naučna istraživanja koja se bave istraživanjem namirnica koje poboljšavaju krvnu sliku došla su do istog zaključka – jedan od najdelotvornijih načina za to jeste pčelinji hleb, odnosno perga.
Pčele donose polen sa cvetova i polažu ga u saće u košnicama gde se vrši fermentacija polena i njegovo skladištenje. Prilikom fermentacije polena, pčele koriste čak 107 vrsta gljivica, više od 80 vrsta kvasaca i 39 vrsta bakterija, a sve to da bi se stvorio ovaj lekoviti prirodni preparat.
Pčelinji hleb je pun kvalitetnih belančevina, aminokiselina, ugljenih hidrata, masnih kiselina, vitaminskog B kompleksa, vitaminima K, E, D, C, a posebno rutinom, odnosno vitaminom P. Pored toga, on sadrži i karotin, razne minerale i oligoelemente (a posebno kalijum i gvožđe), eteričnim uljima, enzimima, pigmentima i mnogim drugim korisnim supstancama.
Cena pčelinjeg hleba kod nas je oko 1 evro za jedan gram iz razloga što je veliki problem izvaditi ga iz saća, a i neophodan je za život pčela.
Hemoglobin čini više od trećine ukupne količine krvi, a za zadatak ima da veže kiseonik za sebe i snabdeva njime sve ćelije u telu. Nedostatak hemoglobina u organizmu može izazvati simptome poput stalnog umora, nedostatka daha, nedostatka energije, ubrzanog rada srca, kožnih upala i sporijeg zarastanja rana.
Zbog toga je bitno regulisati nivo hemoglobina u krvi, a to se najbolje radi zdravom ishranom i prirodnim preparatima – poput perge.
Izvor: Blic Žena
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*