Kako studentski život utiče na ten?

05/10/2022 16:33

Kako studentski život utiče na ten?

Problemi s kožom mogu se nastaviti i nakon tinejdžerskog perioda.

Akne i bubuljice tokom studiranja nisu retka pojava i itekako mogu postati prilično neugodne.

Problemi s kožom

Evo kako studentski život može negativno uticati na kožu.

Nedovoljno sna

Nedostatak sna je posebno izražen kod studentske populacije. Naime, učenje tokom cele noći ili pisanje eseja i drugih radova, žurke, cimeri, u velikoj meri utiču na bioritam, pa samim tim i na san, odnosno na njegov kvalitet. San je izuzetno važan za zdravlje, pa tako i za zdravlje kože.

Stres

Fakultet i studiranje za većinu studenata prestavlja stres, a stres utiče, odnosno pogoršava upalu i podstiče širenje već postojećih akni. Pronađite aktivnost koja vas opušta.

Promena ishrane

Studentski život obuhvata i brzu hranu, nedostatak majčine kuhinje i studentsku menzu. Mnogi studenti nemaju dovoljno sredstava za svakodnevno kuvanje, što ostavlja veliki trag i na koži. Izbegavajte namirnice bogate mastima, ugljenim hidratima i šećerom, koje pogoduju nastanku akni.

Alkohol

Studentski život nisu samo predavanja i ispiti, već i druženja, žurke i alkohol. Alkohol povećava upalu u telu, menja hormonalnu ravnotežu i širi krvne žile, što pogoršava već postojeće akne. Tokom vremena, ovakv način života može dovesti i do preteranog starenja kože.

05/10/2022 16:33

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments