Kako najlakse smršati?

25/04/2020 17:01

Kako najlakse smršati?

Proleće je najpogodniji momenat da se oslabi i da se opet dobije tonus i dobro raspoloženje. Pored toga, trud koji podrazumeva lek za gubitak kilograma će biti minimalan, a rezultati maksimalni.

Porast spoljašnje temperature i produženje svetlog dela dana imaju pozitivan uticaj na mozak i nervni sistem.

Toplota inhibira centar za glad, a promena godišnjeg doba i buđenje prirode stvaraju pozitivan stres koji se reflektuje kroz potrebu za kretanjem na otvorenom vazduhu. Pored toga sreća i stanje blagog uzbuđenja smanjuju kompulsivno jedenje, koje je toliko često u toku zime.

Skraćivanje noći indirektno stimuliše izlučivanje nekih hormona kao što je kortizol, testosteron i prolaktin, sa efektom blagog ubrzanja bazalnog metabolizma i sagorevanja kalorija.

Organizam instinktivno traži sveže namirnice koje se lako vare, a apetit je tada mnogo lakše kontrolisati. Možete čak ući u proces detoksifikacije na period od dve nedelje, koji bi pomogao jetri da eliminiše toksine koji su se akumulirali u toku zime.

Jedite sezonsko voće i povrće, koje hrani telo mineralima i vitaminima koje im je potrebno. Pošto se vezuje za dobru hidrataciju i smanjen unos šećera, soli i crvenog mesa, pomaže u ublažavanju zatvora, poboljšanju kvaliteta kože i gubitku viška kilograma.

Ako to niste uradili do sada, počnite sa organizovanim programom kretanja i brige o telu (sauna, masaža, piling, maske), pošto povećavaju limfnu drenažu i tonus kože, pripremajući vas za toplu sezonu koja sledi. 

Pomozite svom telu da ostane u formi i da eliminiše toksine, konzumirajući velike količine vode i zelenog čaja sa antioksidativnim svojstvima. Zamenite šećer zaslađivačima, a umesto dezerta jedite jagode, kojima je sad sezona.

Jedite svo zeleno povrće koje nađete na pijaci, a ne zaboravite beli i crni luk.

25/04/2020 17:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments