Trešnje – eliksir mladosti i izvor zdravlja

12/06/2015 16:12

Trešnje – eliksir mladosti i izvor zdravlja

Osim što su slatke i osvežavajuće, trešnje su izvor zdravlja za naš organizam u ovom periodu godine.

Trešnje na više načina pozitivno utiču na opšte zdravlje našeg tela. Najbolje će se njihovo pozitivno dejstvo osetiti ukoliko se konzumiraju sveže.

Visok nivo prirodnog šećera koji se nalazi u njima i što ih čini toliko slatkim, jeste odličan izvor energije koja nam je potrebna svakog dana. Osim toga, ovaj šećer pozitivno utiče i na raspoloženje, pa je zbog toga bolje pojesti malo ovog “crvenog zlata” nego čokoladu, kojoj se najčešće okrećemo u trenucima umora i potištenosti.

Ukoliko imate problema sa snom – dovoljno je da pojedete šaku ovog slatkog voća kako bi vam i snovi bili takvi. Trešnje neće štetiti organizmu kao što to čine tablete za spavanje, a postići će isti efekat – nesanica će biti izlečena.

S obziron na to da ima veliku količinu vitamina A, čak i 20 puta više nego što imaju jagode i borovnice, trešnje su odlične za kožu, ali i za vid.

Zahvaljujući antioksidansima koji se nalaze u trešnjama, one predstavljaju odličan način da snizite nivo holesterola, a pozitivno utiču i na sistem za varenje. Poznato je i da antioksidansi usporavaju starenje, pa su trešnje neka vrsta eliksira mladosti.

Trešnje utiču i na opuštanje mišića nakon naporne fizičke aktivnosti, čime sprečava njihovo grčenje i bolove. Takođe, trešnje se preporučuju i kod menstrualnih bolova.

Osim u trenucima kada nam manjka dobrog raspoloženja i energije, trešnje nam mogu pomoći i kada nam zafali koncentracije i memorije jer podstiču aktivnost mozga.

12/06/2015 16:12

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments