Zablude u koje veruju ljubitelji igara na sreću

19/01/2015 17:59

Zablude u koje veruju ljubitelji igara na sreću

Da li imate svoja “pravila” kad igrate loto? Da li postoji nešto čega se pridržavate sa namerom da sebi što pre obezbedite glavni dobitak (ili ako ste ga već osvojili – da to ponovite)? Da li igrate još neku igru na sreću? Saznajte zašto vam to nije pametna odluka.

Postoje zablude vezane za igre na sreću, a baš zahvaljujući njima ima i toliko ljudi koji se i dalje nadaju dobitku.

Ovo su najčešće zablude:

1. Uvek ista kombinacija brojeva – jednom će biti prava

loto

Verujete da je vaša kombinacija dobitna?

 

Jasno je da svaka kuglica iz bubnja ima podjednaku šansu da bude izvučena, što i jeste draž loto-a ili sličnih igara na sreću. Mislite da bi trebalo da sa istom kombinacijom igrate dok vam jednom (naravno – što pre) ta kombinacija ne donese glavni dobitak? Greška. Jedna kombinacija brojeva korišćena do “beskonačnosti” ne obezbeđuje vam siguran dobitak sedmice ili nekog drugog glavnog dobitka, jer kao što i svaka kuglica sa brojem ima istu šansu da bude izvučena iz bubnja, tako i svaka kombinacija ima podjednake šanse da bude dobitna, što ne mora biti vaša.
Šanse da ćete osvojiti glavni dobitak sa jednom kombinacijom u svakom izvlačenju je ista. Nemojte se zavaravati da se vremenom ta šansa povećava.

2. Što češće igram – veće su mi šanse za glavni dobitak

listici

Često igranje ne povećava šansu za dobitak

 

Ne, nisu. To je sledeća zabluda sa kojom ne mogu da se pomire oni koji vole da igraju igre na sreću. Možda ih to opravdava ili održava pozitivan stav – da će i oni jednom osvojiti glavnu nagradu, ali svakako da nije istina.
Kao što jedna kombinacija ponavljana nebrojano puta neće vam povećati šansu za dobitak, tako ni često (svakodnevno) igranje ne povećava vaše šanse za uspeh u igrama na sreću. Svako izvlačenje je posebno i uvek donosi jednake šanse svima, i onima koji igraju prvi put i onima koji igraju već stoti put.

3. Koji brojevi su bili dobitni u prethodnim izvlačenjima?

loto-izvlacenje

Vaša kombinacija je rezultat dugog i temeljnog statističkog istraživanja “srećnih” brojeva

 

Proučavanje kombinacija brojeva koje mogu biti dobitne karakteristično je za strastvene igrače igara na sreću. Oni imaju potrebu da znaju koji su brojevi bili izvučeni u prethodnim kolima, kako bi “provalili” koji su to “dobitni” brojevi, kako bi svoju kombinaciju uspešno sklopili.
Naravno, to nema nikakve veze. Šansa za izvlačenje nekog broja u svakoj igri je jednaka, pa tako nema razloga pratiti koji su se brojevi ponavljali u dobitnim kombinacijama u nekoliko predhodnih izvlačenja.

19/01/2015 17:59

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments