Poseta Fejsbuku prepolovljena?

13/08/2018 13:23

Poseta Fejsbuku prepolovljena?

Prema podacima Forbsa, najpopularnija društvena mreža Fejsbuk, više nije toliko popularna.

Naime, pregledi na ovoj mreži su u poslednje dve godine opali za 50 odsto.

Poseta Fejsbuku u padu

Tokom 2016. godine, društvena mreža Fejsbuk beležila je oko 8,5 milijardi pregleda i bila je druga najposećenija veb stranica posle Gugla.

Sada beleži 4,7 milijarde, prema statistici Forbsa.

Stručnjaci smatraju da se ovaj nagli pad u potpunosti može priprisati kontroverznom skandalu s privatnim podacima korisnika “Facebook-Cambridge Analytica”. Međutim, ovo nije jedini problem ove kompanije.

Sve više tinejdžera odustaje od Fejsbuk platforme, a kao glavni razlog navode roditelje, koji su otvorili naloge na ovoj društvenoj mreži.

Iako je ovaj “problem” simpatičan, statistički podaci pokazuju da je skoro tri miliona Evropljana, mlađih od 25 godina, ugasilo svoje naloge ili su jednostavno prestali da ih koriste, nakon što su se njihovi roditelji (s)našli u virtuelnom svetu.

Zloupotreba podataka

Jedan od razloga “zaboravljanja” Fejsbuka je i skandal zloupotrebe podataka korisnika ove mreže. Naime, Fejsbuk je u julu mesecu izgubio 120 milijardi u tržišnoj vrednosti u samo jednom danu.

Prema proceni Guardiana, Marka Zakerberga je to koštalo 17 milijardi dolara u privatnom bogsatstvu.

Pad su takođe zabeležile platforme Snepčet i Tviter, dok se Jutjub sa 4,5 milijardi pregleda približava Fejsbuku. Gugl se nalazi na prvom mestu sa 15,2 milijarde poseta mesečno.

13/08/2018 13:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments