Fejsbuk uvodi novu opciju

25/06/2018 15:46

Fejsbuk uvodi novu opciju

Koliko vremena provodite na društvenoj mreži Fejsbuk?

Da li vam se ovo pitanje vrzma po glavi? Jeste li svesni vremena koje ste utrošili i trošite na društvene mreže ili tešite sebe kako je sve u granicama normale?

Neke će brojka verovatno zateći, dok pojedini shvataju da previše vremena odvajaju za viralne konverzacije i virtuelan život.

Tik-tak

“Fejsbuk” je odlučio da meri vreme koje korisnici provedu svakodnevno na svojim profilima istražujući, objavljivajući, komunicirajći i stalkujući.

Naime, u okviru Fejsbuk Android aplikacije otkrivena je neobjavljena funkcija “Your Time On Facebook” ili “Tvoje vreme na Fejsbuku”.

Ova aplikacija programirana je tako da računa i prikaže vreme koje je korisnik proveo na Fejsbuk aplikaciji svog telefona, svakog dana, u poslednjih nedelju dana, uključujući i prosečno vreme u toku dana.

Korisnik će biti u mogućnosti da postavi limit korišćenja, odnosno ova funkcija omogućiće podešavanje dnevnog podsetnika, koji će se aktivirati kada se prekorači određeni limit.

“Tehkranč” objavio je navode Fejsbuka, da trenutno rade na razvoju ove funkcije, čije se pojavljivanje uskoro i očekuje.

Svrha funkcije

Kako navode u Fejsbuku, svrha ove funkcije je da pomogne korisnicima da budu racionalniji kada je u pitanje vreme provedeno na ovoj društvenoj mreži.

Ovo je ključan period jer iOS i Android u najnovijim verzijama predstavljaju sopstvene funkcije koje ukazuju na to koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika, kao i mogućnost restrikcije korišćenja iste, kada se dostigne postavljeni limit.

Mark Zakerberg, izvršni direktor Fejsbuka, tvrdi da svaki trenutak koji je proveden na Fejsbuku, nije loš. Komentarisanje, deljenje i četovanje su akcije koje čine ljude povezanim.

Servis bi mogao kreirati sistem koji će meriti aktivno i pasivno vreme provedeno na Fejsbuku, kao i uticaj koje ono ima po zdravlje. Postavlja se pitanje, da li će ova mera naterati korisnike da ograniče korišćenje aplikacije ili će Fejsbuk početi drugačije da se upotrebljava, možda samo kao vid komunikacije sa priateljima?

25/06/2018 15:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments