Šta sve morate znati da postanete član Google-a ili Apple-a

27/06/2013 14:52

Šta sve morate znati da postanete član Google-a ili Apple-a

Ukoliko dobijete želju da radite u ogromnim kompanijama kao što su Google i Apple, potrebno je da znate da su ovakve kompanije pretežno orijentisane prema detaljima, a “Capital” je uspeo da izdvoji devet stvari sa kojima možete postati član tima.

1. Potrebna vam je diploma prestižnog univerziteta i to će vam značajno povećati šanse da dobijete razgovor za posao.

2. Ovakve kompanije će tražiti ljude koji imaju neka radna iskustva tokom školovanja, i svakako vam neće pomoći ako ste se bavili sporednim poslovima koji nisu deo vaše struke.

3. Veoma je bitan izbor predmeta koji ste imali na studijama, a bitne su finansije kao i marketing i informatika.

4. Naići ćete na veliku količinu odobravanja ukoliko ste volontirali nekada, jer ove kompanije vole radnike koji su posvećeni svojim zajednicama. 

5. Potrebno je da budete govornik i da ste veoma vešti u komuniciranju sa ljudima, dok se naravno u toku te komunikacije izražavate veoma jasno i profesionalno.

6. Preporučljivo je učešće u istraživačkim projektima na univerzitetu, i dobar odnos sa profesorima. Pre ili kasnije preporuka od njih će vam biti veoma bitna.

7. Google i Apple zahtevaju poznavanje i vašu mogućnost obavljanja različitih funkcija i rada na različitim pozicijama unutar kompanije.

8. Vaše šanse se drastično uvećavaju ukoliko u vama prepoznaju preduzetnički duh i sposobnost da preuzmete inicijativu.

9. Prosek ocena koje imate na univerzitetu ne mora biti od presudnog značaja, jer se pre svega traži uspeh i poznavanje materije u određenoj oblasti.

27/06/2013 14:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments