Facebook i Microsoft za univerzalni pristup internetu

28/09/2015 16:51

Facebook i Microsoft za univerzalni pristup internetu

Mark Zakerberg i Bil Gejts, vodeći ljudi kompanije Facebook i Microsoft-a, zalažu se za univerzalni pristup internetu do 2020. godine.

U sedištu UN obećali su da će se zalagati za univerzalni pristup internetu do 2020. godine i da će svoje usluge dati svima na raspolaganje.

Zekerberg i Gejts su se obratili UN i okviru plana ove organizacije da se iskoreni ekstremno siromaštvo do 2030. godine.

Zemljama u razvoju je internet na raspolaganju od kraja 90-tih godina, ali UN procenjuje da polovina planete još uvek nema pristup internetu, a među njima je veliki broj žena i mladih devojaka čije je obrazovanje od vitalnog značaja za dalji globalni razvoj.

“Kada imate pristup internetu, onda možete sebi da olakšate život”, naveli su Zakerberg i Gejts, koji su do sada već posvetili deo svog bogatstava za iskorenjivanje siromaštva.

“Internet pripada svima i svima treba da bude dostupan”, naveli su oni u zajedničkoj izjavi.

Finansijsku pomoć i podršku ovoj akciji obećale su brojne poznate ličnosti, kao što su Džimi Vejls (suosnivač besplatne enciklopedije na internetu Vikipedija), pevač irskog rok benda U2 Bono (Pol Hjuson.

28/09/2015 16:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments