Uskoro prve serije na Facebook-u

28/06/2017 16:28

Uskoro prve serije na Facebook-u

Kompanija Facebook je pre nekog vremena najavila potpuno novi i do sada ne viđen sadržaj na ovoj društvenoj mreži – a do kraja leta bi mogao i da se pojavi.

Naime, kako Facebook navodi – ovo je pre medijska kompanija nego društvena mreža, što će uskoro i novim sadržajem i potvrditi – jer su prve Facebook serije i emisije najavljene za kraj jeta 2017. godine.

Popularne serije bi uskoro mogle da se gledaju i preko profila na ovoj društvenoj mreži, a kako bi ovo omogućila – kompanija Facebook je uložila mnogo novca.

Serije i emisije koje će se emitovati na Facebook-u biće dostupne publici od 17 do 30 godina, a ova kompanija će plaćati oko tri miliona dolara po 30-minutnoj epizodi jedne serije – koliko su otprilike iznosili troškovi prikazivanja serija “Breaking Bad” ili “The Big Bang Theory”.

Prema pisanju medija, najpopularnija društvena mreža planira da nadmaši Youtube, Netflix i Hulu. Te kompanije i web servisi za razmenu video sadržaja već ulažu veliki novac u originalne sadržaje, a Facebook namerava da im se suprotstavi. U toj borbi, najviše se oslanja na dve milijarde korisnika širom sveta koliko na mesečnom nivou postoji aktivnih korisnika ove društvene mreže.

Još nije jasno da li će TV serije dobiti svoje stranice na Facebooku ili će ih produkcijske kuće prikazivati preko svojih individualnih stranica na Facebooku.

28/06/2017 16:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments