Tajni plan najpopularnijih igrica

17/08/2015 13:25

Tajni plan najpopularnijih igrica

Igrice koje je kreirao Microsoft, a koje se nalaze na svim verzijama operativnog sistema Windows, definitivno su igrice koje je najveći broj ljudi igrao.

Minesweeper” i “Solitaire” su igrice koje se nalaze na kompjuterima širom sveta a koje su popularne jer su interesantne, a pritom jednostavne. Međutim, one nisu nastale da bi predstavljale samo zabavu korisnicima Windows operativnih sistema.

Iza nastanka ovih igrica krije se tajna namera Micorosoft-a, a to je – da edukuje svoje korisnike. Jednostavan dizajn igrica koje su najpopularnije poslužio je kao “poligon” za vežbanje.

Naime, “Solitaire”, igrica slaganja karata, koja se pojavila 1990. godine, napravljena je sa ciljem da korisnike nauči da koriste miš, odnosno da uvežbaju “drag and drop” funkciju miša.

Druga, veoma popularna igrica, “Minesweeper” (čuvene “mine”) nastala je 1992. godine. Za igranje ove igrice potrebno je takođe koristiti miš. Cilj je da se korisnici uvežbaju u kliktanju mišem, pa je za ovu igricu potreban i levi i desni klik.

17/08/2015 13:25

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments