Dekan Filozofskog: Ako budemo morali, zvaćemo i policiju

27/11/2014 13:03

Dekan Filozofskog: Ako budemo morali, zvaćemo i policiju

Dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu rekao je da će, ukoliko se blokada uskoro ne prekine, biti primoran da pozove policiju.

On je rekao da se ipak nada da do toga neće doći, te da će glas razuma prevladati, jer bi prizor policije koja ulazi na fakultet i silom isteruje studente bila zaista užasna.

Uprava fakulteta je svašta pokušavala ne bi li prekinula blokadu, ali ništa joj nije pošlo za rukom. Fakultet ostaje blokiran, i to traje već 47 dana. Uprava se obraćala za pomoć rektoratu, Ministarstvu prosvete, a pokušali su i da isključe grejanje, struju i pokrenu disciplinski postupak protiv dvoje studenata. Ništa od toga nije vredelo.

Pedesetak studenata dan i noć dežura na fakultetu i ne dozvoljava održavanje nastave.

Dekan je rekao da se trude da nađu neko međurešenje koje ne bi uključivalo policiju, ali ako ništa ne pomogne, to je jedino što preostaje. On je rekao da je među tim ljudima koji uništavaju fakultet najmanje pravih studenata, te da on ni ne zna ko su oni – kaže da su oni NN lica koja skidaju vrata sa toaleta i učionica i koja su od fakulteta napravila razvalinu.

On je rekao da policija uvek može da dođe na poziv dekana, a da se u tom slučaju on može pozvati na remećenje javnog reda i mira i uništavanje imovine fakulteta.

Zvao je i prosvetnu inspekciju koja je juče bila na fakultetu i napravila zapis o stanju koje je zatekla. Dekan kaže da nema osporavanja činjenice da je uništavana imovina fakulteta, a nalog inspekcije treba da stigne narednih dana.

Oko stotinu studenata juče je protestovalo protiv nasilnog prekidanja blokade na platou ispred Filozofskog.

Studenti koji blokiraju fakultet poručili su da ništa ne može prekinuti blokadu osim ispunjenja njihovih zahteva.

Izvor: 24 sata

27/11/2014 13:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments