U studentskim zadrugama sve manje posla

21/07/2013 16:39

U studentskim zadrugama sve manje posla

Studenti se uglavnom opredeljuju za privremene i sezonske poslove, oni se svode uglavnom na zamenu odsutnih radnika na poslu ili obavljanje posla za firme koje imaju prevelik obim posla.

Procedura prijavljivanja u studentske zadruge je jednostavna, dovoljno je da student donese ličnu kartu,  indeks i da popuni formular.

 “Učlanila sam se u zadrugu pre otprilike dve godine i našli su mi posao za nedelju dana. Ljudi su korektni i imaju dobru ponudu. Promocije su najisplativije i radi se tri dana nedeljno, ja mesečno mogu da zaradim i do 15.000 dinara ” kaže dvadesettrogodišnja studentkinja Bojana.

Više ponuda za poslove je namenjeno muškarcima, takvi poslovi su uglavnom zasnovani na fizičkoj aktivnosti. Studenti kažu da su takvi poslovi najisplativiji.

“Interesovanje je veliko, mnogo veće nego što bilo koja studentska zadruga u Srbiji može da obezbedi. Mi se trudimo da zadovoljimo što veći broj članova naše zadruge. Bolje firme plaćaju bolje, lošije firme plaćaju lošije. Vreme plaćanja zavisi od firmi, kod nekih je rok plaćanja vrlo kratak. To znači, ukoliko zadrugar danas uradi posao, već sutra može doći po novac, dok kod drugih to može da bude i po šest, sedam a nekad i dvadeset dana. U principu, retko kada traje duže od toga” kaže komercijalista studentske zadruge “Sajam”, Predrag Rosić.

21/07/2013 16:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments