Bez produžetka roka za većite studente

28/07/2016 12:44

Bez produžetka roka za većite studente

Iako su se u poslednje vreme večiti studenti pobunili zbog odluke da oni imaju pravo da svoje studije završe do 30. septembra 2016. godine – ipak neće dobiti produženje ovog roka.

Pomoćnik Ministra prosvete Milovan Šuvakov rekao je da neće biti produženja roka za završetak fakulteta starim studentim i da će oni koji ne diplomiraju do 30. septembra imati priliku da upišu druge studijske programe – ukoliko žele da nastave sa svojim studijama.

“Stručna javnost nema dileme da je došlo vreme da se podvuče crta”, rekao je Šuvakov i dodao da je iz ugla studenata produženje roka možda opravdano, ali da su viosokoškolske ustanove administrativno opterećene starim programima i da je fakultet u problemu ako mora da drži stare programe.

Od kad je usvojen Zakon, “večitim studentima” je rok dva puta produžavan, a sada je već istekao rok i Bolonjcima koji su među prvima upisali fakultet – za čiji završetak su imali rok od osam godina.

Stari studenti će posle 30. septembra imati priliku da upišu neki od novih studijskih programa na fakultetima, s tim što će im biti priznati određeni ispiti koje su do sada položili. Problem mogu imati samo studenti koji žele da upišu fakultete gde su se studijski programi drastično menjali – pa najsličniji novi programi možda neće imati puno istih ispita ili istog gradiva.

28/07/2016 12:44

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments