Jesen je savršeno doba za nove početke?

19/10/2022 15:47

Jesen je savršeno doba za nove početke?

S dolaskom jeseni kreće škola, predavanja, učenja, nove sezone omiljenih serija, dolaze nam hladni i kišni dani, a leto, raspust i odmor ostaju iza nas.

Pojedine osobe često upadaju u depresiju, jer za njih jesen predstavlja tmuran i hladan period, prepun novih obaveza i zadataka. Međutim, ne dozvolite sebi da upadnete u depresiju. Jesen je godišnje doba koje ima svoje čari, kao i svako drugo. Iskoristite ovaj period za nove početke i napravite prvi korak ka većoj promeni u životu.

Razmislite šta želite da radite i zapišite svoj cilj. Zatim se usredsredite na njegovo ostvarivanje, uz pozitivno razmišljanje!

Produktivnost

Iskoristite zahlađenje i promenu vremena da ostvarite ciljeve i planove, koje već duže želite. Naime, pažnju preusmerite na primer, na neki strani jezik koji ste oduvek želeli da naučite. Upišite kurs, naučite nešto novo i uradite nešto korisno za sebe.

Ako planirate dijetu ili želite da dovedete liniju u formu, poboljšajte svoje zdravlje. Obogatite ishranu jesenjim namirnicama – jabukama, grožđem, bundevom, kruškama.. Bavite se sportom, posetite teretanu ili krenite na organizovane treninge.

Lepo jesenje vreme možete iskoristiti za šetnju s prijateljima.

Statistika je pokazala da većina počinje sa štednjom, kada nastupi jesen. Možete i sami da pokušate, uverite se da li je jesen zaista najbolje vreme za početak štednje.

Ukoliko želite promenu, ali pravu, budite sigurni da je želite zbog sebe, a ne zbog drugih. Bitno je da redovno radite na sebi i da ulažete u sebe. Stalno se usavršavajte i radite na samopouzdanju.

19/10/2022 15:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments