Najbolji poslovi za studente

10/01/2023 13:52

Najbolji poslovi za studente

Ukoliko vam je potreban dodatan novac, a uspevate da uskladite sve fakultetske obaveze, razmislite da počnete da radite neki od narednih poslova.

Uz studentske zadruge koje nude sezonske poslove, poput branje malina, čišćenhje magacina ili slaganje dokumenata u arhivama firmi, mogućnosti za studentske poslove možete naći i sami, samo ukoliko se malo potrudite.

Podučavanje

Ovo je jedan od najbolje plaćenih poslova, naročito kada su studenti u pitanju. Bilo da studirate neki jezik ili prirodnu nauku, privatni časovi osnovcima i srednjoškolcima kojima ne ide dobro u školi su odličan način zarade. Uz to, ućvrstićete i svoje znanje.

Društvene mreže

Mnoge kompanije imaju naloge na društvenim mrežama, ali neretko imaju vremena i da im se posvete do kraja. Kao mlada i entuzijastična osoba, sigurno će vam ovaj posao dobro ići a uz to, možda vaše ideje i način rada, vam omoguće radno mesto u toj kompaniji.

Pisanje seminara/pismenih zadataka i sastava

Ukoliko vam dobro ide na primer srpski ili engleski jezik, a uz to volite da čitate i pišete, razmislite o tome da svoj talenat unovčite. Pisanje seminarskih radova, ili pak pismenih sastava za osnovce i srednjoškolce, može biti veoma dobra prilika za zaradu.

Promocije

Ovaj posao može biti naporan, ali donosi veoma dobru lovu. Bilo da je pitanju promocija nekog proizvoda, brenda ili kafića, ovde su opcije neograničene.

Prevođenje

Prevođenje je zahtevna tehnika, a ukoliko studirate neki jezik, ovo može biti idealan način da obogatite svoj vokabular i znanje o jeziku, a u isto vreme i da zaradite.

Konobarisanje

Ne baš naročito lak posao, ali svakako vrlo unosan. Ipak imajte na umu da ovaj posao oduzima mnogo vremena i da je veoma naporan, naročito kada su noćne smene u pitanju. Umesto konobarisanja, možete i da perete čaše u kafiću.

Čuvanje dece

Ukoliko imate fleksibilno vreme odlaska na predavanja i vežbe, možete da čuvate decu.

Šetanje pasa

Zabavan i unosan posao za sve ljubitelje pasa. Uz to, šetanje je i odličan način da vežbate, a naučnici su pokazali da šetnja blagotvorno deluje na mozak.

10/01/2023 13:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments