Back to homepage

Akademija poslovnih strukovnih studija – Beograd

Adresa: Kraljice Marije 73, Beograd
Telefon: 011/304-23-00
Website: www.bpa.edu.rs
Email: [email protected]
Facebook: www.facebook.com/bpa.edu.rs
Instagram: www.instagram.com/akademijapssbeograd

Poštovani posetioci,

U cilju promovisanja i podizanja ugleda visokog strukovnog obrazovanja u Srbiji, Vlada Republike Srbije je u avgustu 2018. godine osnovala Akademiju poslovnih strukovnih studija Beograd, koja u svom sastavu objedinjuje dve ustanove sa najdužom tradicijom u oblasti strukovnog obrazovanja: Beogradsku poslovnu školu – Visoku školu strukovnih studija i Visoku poslovnu školu strukovnih studija Blace, preuzimajući njihova prava i obaveze, i na taj način doprinoseći efektivnijem, efikasnijem i ekonomičnijem ostvarivanju ciljeva strukovnog visokog obrazovanja i njegovom povezivanju sa potrebama tržišta rada.

Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd je samostalna visokoškolska ustanova koja u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni, primenjeno-istraživački i stručni rad, kao komponente jedinstvenog procesa visokog obrazovanja. Akademija je ustanova koja obavlja delatnost visokog obrazovanja kroz ostvarivanje osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija iz više naučnih i stručnih oblasti- ekonomija, menadžment, marketing, pravo, informacione tehnologije, a u okviru obrazovno-naučnih polja društveno-humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka.

Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd ima jasnu viziju o svojoj ulozi u unapređenju sistema strukovnog obrazovanja u Srbiji, kao i o strateškoj usmerenosti ka potrebama društva i savremenim obrazovnim tendencijama. Nastavni proces je osnovna i suštinska delatnost Akademije, a koncipiran je tako da primenjuje princip dualnog obrazovanja, omogućujući studentima da steknu kvalitetno teorijsko znanje, da razviju sposobnost analitičkog razmišljanja, kritičkog pristupa, korišćenja savremenih koncepata, metoda i tehnika važnih u poslovnom odlučivanju, da razviju liderske i menadžerske veštine, veštine poslovnog komuniciranja i timskog rada, da se pomoću obavezne stručne prakse osposobe za neposredno uključivanje u poslovne aktivnosti, kao i da steknu dobru osnovu za nastavak obrazovanja na prestižnim svetskim fakultetima i poslovnim školama.

Shvatajući značaj pozicioniranja u međunarodnim obrazovnim krugovima, Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd posluje kao internacionalno i interkulturalno orjentisana institucija, konstantno proširujući spektar škola i univerziteta iz regiona i inostranstva sa kojima realizuje partnerstva. Akademija kontinuirano radi na jačanju svog brenda i ugleda u prosvetnom sistemu u zemlji i inostranstvu. Saradnja sa drugim institucijama ogleda se u razmeni studenata, razmeni nastavnog kadra, organizaciji zajedničkih međunarodnih naučno-stručnih konferencija, letnjih škola, zajedničkih studijskih programa i naučno-stručnih časopisa.

Shodno činjenici da je za uspeh u poslovanju pored diplome, važno posedovati dodatne veštine i znanja, Akademija u svom sastavu ima Centar za istraživanje, razvoj i karijerno vođenje, u okviru koga se realizuju razne aktivnosti, kao što su sertifikovane radionice iz raznih oblasti, javna predavanja i tribine, koje drže ugledne ličnosti iz javnog i privatnog sektora, gostujuća predavanja inostranih predavača iz Evrope i sveta. Sve ove vannastavne aktivnosti pružaju studentima mogućnost da razviju dodatne veštine i steknu praktična iskustva i da sertifikatima (koji su dodatak diplomi) obogate svoj CV, a sve sa ciljem efikasnijeg zapošljavanja i konkurentnosti studenata ove institucije na domaćem, evropskom i svetskom tržištu rada.

Nesporno je da Akademija poslovnih strukovnih studija pruža izvanredne mogućnosti svojim studentima koji te mogućnosti treba da prepoznaju i iskoriste na najbolji mogući način, jer nam je sudent uvek na 1. mestu!

Misija

  • Obezbeđenje kvalitetnih, modernih programa koji integrišu savremene nastavne programe sa razvojem profesionalnih sposobnosti, što će omogućiti studentima da dostignu svoje životne, lične i profesionalne ciljeve.
  • Obrazovanje stručnjaka prema potrebama savremenog okruženja uz stalno organizaciono i metodološko usavršavanje.
  • Interdisciplinarno obrazovanje i kontinuirano prožimanje teorijske i praktične nastave, osposobljavanje studenata za izvršenje konkretnih poslova i zadataka.

Vizija

Vizija Akademije poslovnih strukovnih studija bazira se na ideji poboljšanja obrazovnog sistema u domenu strukovnog obrazovanja, primenjujući visoki profesionalizam i najviše etičke principe.

STUDIJSKI PROGRAMI

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

15 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jelena
3 godine ranije

Koliko bodova je potrebno za upis?

Milica
4 godine ranije

Da li škola daje i dodatak uz diplomu kada se daje diploma

Janko
3 godine ranije
Reply to  Milica

Meni isto treba,alimmislim dok ne odes tamo i krenes od kacelarije do kacelarije neces dobiti.

Dragana
2 godine ranije
Reply to  Janko

Milice, da li ste uspeli dobiti dodatak uz diplomu? I meni treba.

Suzana
4 godine ranije

Poštovani, Komentar na subotički ogranak BPŠ..U oktobru/2018 uplaćeno 6000 din za izdavanje uverenja o završenom studiju…uverenju do dana današnjeg “ni traga ni glasa”…mentor ne odgovara na poruke i pozive…u njegovom posedu i diploma o završenoj srednjoj školi..ne možeš se prijaviti na tržište rada…uskoro ćemo izgubiti i zdravstveno osiguranje…pisali na vaš mail [email protected] da nam pomognete vezano za to (ukoliko imamo još neke obaveze-da ih isplatimo,pa da se konačno “rodi” uverenje,ali ni tu odgovora… Sve u svemu dok su se semestri plaćali,još je i bilo komunikacije,a sada kada treba da nam se izda UVERENJE o kome nam puno toga zavisi,niko ne… Učitaj još »

vesna marković
4 godine ranije

Obraćamo vam se povodom uplata korisnika poštansko-finansijskih usluga na šalterima JP POŠTA SRBIJE na ugašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 . Molimo vas za dostavljanje zvaničnog OBAVEŠTENJA da je ugrašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 , sa zvanične mejl adrese Beogradske poslovne škole radi blokiranja uplata u platnom prometu JP “POŠTA SRBIJE” na ugašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 , a koje se vraćaju kao nerealizovane u platnom prometu POŠTE , na račun JP “ POŠTA SRBIJE” radi povraćaja korsinicima. Hvala i… Učitaj još »

Katarina
5 godine ranije

Da li će 2019 postati akademija i trajati 2 godine

Ana
5 godine ranije

Sta ce biti sa nama koji smo upisali u nekim od centara skolu? Ona se sada ukida?! Kako je to moguce usred skolovanja?!

Jana
5 godine ranije

Ja sam završila BPS pre 10 god i ni dana radnog iskustva u struci nemam. Upisite nešto bolje.

Dajana
6 godine ranije

Interesuje me da li je moguce upisati BPŠ ako imam zavrseno trogodisnje skolovanje?

Mima Zivotic
7 godine ranije

Koju vrstu diplome imam kada zavrsim tri god na visoj?
Jer kada apliciram za studije u inostranstvu, postavlja mi se pitanje
Da li je to diploma:
Secondary school
Associate degree
Higher diploma
Bachelor’s degree
Postgraduate degree ?

Mima Zivotic
7 godine ranije

Koju mi diplomu imamo tj kad zavrsim tri god na visoj?

Nevena
7 godine ranije

Da li se za smer javna uprava moze polagati prijemni iz sociologije i ustava i ljudskih prava?

2 dinara druze
7 godine ranije

E pa Zivorade, trebao si na vreme da mislis umesto da se ”zadirkujes” i da te ”boli uvo” za sve, a kasnije bi svi takvi zeleli avione i kamione,ne ide to bas tako sine.