Srpski studenti među 10 najboljih govornika na svetu

06/01/2016 10:46

Srpski studenti među 10 najboljih govornika na svetu

Među 10 najboljih govornika na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje se ove godine održalo u Solunu, nalaze se i studenti iz Srbije.

Aleksandar Milanović i Janko Đorđević, studenti beogradskog Pravnog fakulteta, kao i Đorđe Jovićević, student Fakulteta političkih nauka, plasirali su se u polufinale, odnosno u prvih 10 na Svetskom debatnom prvenstvu koje se održalo u Grčkoj.

Srpski studenti, Aleksandar Milanović i Janko Đorđević, u polufinalu kategorije engleski kao drugi jezik, debatovali su protiv timova iz Nemačke, Rumunije i Južne Koreje, a osim što su nagradu osvojili kao tim, osvojili su i pojedinačne nagrade za svoje debatne veštine – kao peti i sedmi najbolji govornici takmičenja u kategoriji engleski kao strani jezik.

Đorđe Jovićević, student Fakulteta političkih nauka, na ovom takmičenju osvojio nagradu kao sedmi najbolji govornik na takmičenju, u kategoriji – engleski kao drugi jezik.

Na Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu učestvovalo je 700 studenata iz oko 90 svetskih zemalja sveta.

Osim studenata koji su se plasirali među 10 najboljih govornika na takmičenju, našu zemlju su u Grčkoj predstavljali i Milja Šijakinjić sa Ekonomskog fakulteta, Ilija Ivanišević sa Fizičkog fakulteta, Teodora Rešetar sa Filološkog fakulteta, Aleksa Petković sa Fakulteta političkih nauka, Igor Pavlović sa Fakulteta za medije i komunikaciju i Đorđe Ilijašević sa Pravnog fakulteta.

Helena Ivanov, jedna od najboljih srpskih debaterki, koja studira na Oksoford univerzitetu, ove godine se nije takmičila, ali se nalazila na poziciji sudije u finalu svetskog prvenstva kategorije “engleski kao drugi jezik”.

U polufinalu je sudija bio doktorant Fakulteta organizacionih nauka Marko Ćirović.

Svetsko univerzitetsko debatno prvenstvo održava se svake godine u toku zime od 1981. godine, a ove godine je održano u Solunu u Grčkoj. Takmičenje je u formi britanske parlamentarne debate koje je podeljeno u tri takmičarske kategorje – otvorena kategorija, engleski kao drugi jezik i engleski kao strani jezik.

06/01/2016 10:46

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments