Prijave istraživačkih grupa za „Noć istraživača 2019“

08/04/2019 15:24

Prijave istraživačkih grupa za „Noć istraživača 2019“

Ovogodišnja “Noć istraživača” održaće se krajem septembra, a evo i kako da se prijavite!

Kako se nauka sve češće sreće sa problemima koji ne mogu da se reše samo u okviru jedne naučne oblasti i istraživačke grupe, već zahtevaju saradnju naučnika sa različitih institucija ali i iz različitih zemalja, ove godine organizacioni tim „Noći istraživača“ želi posebno da promoviše međunarodnu saradnju i naše istraživače koji su uključeni u značajne međunarodne naučne projekte.

Noć istraživača 2019

Poziv je otvoren kako za pojedince, tako i za istraživačke grupe čija su istraživanja bar delom finansirana od nekog međunarodnog projekta. Istraživači mogu biti sa različitih institucija, iz različitih laboratorija i sa različitih katedri, ali se mogu prijaviti i kompletne laboratorije i katedre. Bitno je da su prijavljeni istraživači iz Srbije (nije potrebno da se prijavljuju svi učesnici međunarodnog projekta, već samo naši istraživači).

Od svih prijava biće izabrano 9 istraživača, odnosno istraživačkih grupa, koje će biti promovisane na bilbodima u gradu i predstavljene u okviru događaja „Noći istraživača“ u Novom Sadu ove godine. Predstavnici izabranih istraživačkih grupa će takođe dobiti priliku da, ako žele, učestvuju u posebnom delu programa manifestacije „Noći istraživača“ (Kafa sa naučnicima), koja će se održati 27. septembra 2019. godine.

Potrebno je popuniti elektronski formular i elektronskom poštom poslati fotografiju koja ilustruje prijavu. To može biti ili fotografija same istraživačke grupe ili logo međunarodnog projekta u okviru grupa radi.

Rok za prijave je 18. april 2019. godine.

08/04/2019 15:24

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments