Na pojedinim fakultetima je ostalo još slobodnih mesta

06/07/2013 23:16

Na pojedinim fakultetima je ostalo još slobodnih mesta

Kandidati koji se nisu upisali u prvom upisnom roku na željene fakultete u septembru će imati drugu šansu da se upišu.

Na Šumarskom fakultetu nije popunjena kvota za budžet tako da će kandidati koji budu pokušali da se upišu po drugi put imati priliku da budu na budžetu. Koliko je slobodnih mesta ostalo tačno će se znati 15. jula, prijavljivanje za drugi upisni rok će se održati 2. i 3. septembra. Polaganje prijemnih u drugom roku biće održani od 4. do 6. a upis će biti završen 17. septembra.

Za Medicinski fakultet ove godine je trebalo devet poena više nego prošle, uprkos žaljenju mnogih studenata prijemni je jako dobro urađen, za razliku od prošle godine gde je za budžet trebalo 78.96 ovogodišnja granica je  87.86 poena.

Na Ekonomskom fakultetu u Nišu ostalo je oko 200 slobodnih mesta, takođe dosta slobodnih mesta je ostalo na Ekonomskom fakultetu u Subotici i Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

“Zanimljivo je da svake godine na istim fakultetima ostaju slobodna mesta. Zadovoljni smo odzivom na našem fakultetu, takođe u drugom upisnom roku moćićemo da primimo oko dvadeset kandidata.” kaže Ivan Dojčinović, prodekan Fičkog fakulteta u Beogradu.

Interesovanje ove godine za fakultete je bilo veće nego prethodnih. Poznatiji fakulteti poput Matematičkog, Filozofskog, Elektrotehničkog i Fakulteta bezbednosti su tokom tri dana predaje dokumenata bar duplo premašili kvotu za upis.

Na budžetu će ove godine biti 36.983 novih studenata, od njih 21.717 će biti na osnovnim i 6.989 na strukovnim studijama.

06/07/2013 23:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments