500 stipendija za master i doktorske studije u inostranstvu

10/12/2014 13:23

500 stipendija za master i doktorske studije u inostranstvu

Iz Fonda za mlade talente, “Dositeja”, Vlada Srbije izdvojiće sredstva za skoro 500 studenata koji žele da master ili doktorske studije nastave u inostranstvu.

Fond-za-mlade-talente

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić doneo je odluku da bude stipendirano 495 studenata iz Srbije, kako bi nastavili studije na prestižnim svetskim univerzitetima, kao što su Kembridž, MIT, Kolumbija, Univerzitet u Tokiju, Univerzitetski koledž u Londonu i drugi.

Budžet stipendistima Fonda za mlade talente biće više od 540.000 dinara za jednu akademsku godinu za master i doktorske studije. Kandidati koji konkurišu za ovu stipendiju, a kojih je ovaj put bilo prijavljeno 571, ukoliko dobiju sredstva iz Fonda, u obavezi su da se nakon studiranja vrate u Srbiju i ovde rade pet godina.

“Skoro 500 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na master i doktorskim studijama u inostranstvu. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima”, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i dodaje da Srbija ulaže u mlade kako bi, po njihovom povratku, imali stručnjake koji će pomoći u razvoju naše zemlje.

10/12/2014 13:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments