Novi Sad: Javna manifestacija povodom Svetskog dana zdravlja

07/04/2016 09:13

Novi Sad: Javna manifestacija povodom Svetskog dana zdravlja

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata iz Novog Sada organizuje javnu manifestaciju povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, pod sloganom “Pobedimo dijabetes”.

Manifestacija će se održati na platou kod studentskih domova “Slobodan Bajić” i “Veljko Vlahović” u Kampusu Univerziteta u Novom Sadu, u četvrtak, 7. aprila u periodu od 11 do 13 časova.

U planu je da se različitim aktivnostima skrene pažnja studenata i ostalih građana na značaj preventivnih aktivnosti u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Zdravstveni radnici Zavoda će pomoći studentima i studentkinjama da se informišu o dijabetesu, da provere vrednosti šećera u krvi, indeks telesne uhranjenosti i indeks tipa gojaznosti, vrednosti krvnog pritiska i stepen kondicije.

Pored Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata, u manifestaciji će učestvovati i omladinska organizacija Jazas Novi Sad koja će studentima obezbediti mogućnost da se testiraju na NIV, kao i udruženje Prevent koje će predstaviti igru “Ne radi se čoveče” u cilju prevencije bolesti zavisnosti i Crveni krst koji će zainteresovane mlade ljude edukovati o pružanju prve pomoći.

Javna manifestacija organizuje se uz podršku Gradske uprave za zdravstvo grada Novog Sada i Instita za javno zdravlje Vojvodine.

07/04/2016 09:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments