Back to homepage

Fakultet političkih nauka – Beograd

Adresa: Jove Ilića 165, Beograd
Telefon: 011/309-29-99
Email: www.fpn.bg.ac.rs

Fakultet političkih nauka (FPN)  Beograd. Osnovna delatnost ustanove je obrazovna i istraživački rad u oblasti političkih nauka, novinarstva, socijalne politike. Na Fakultetu političkih nauka je zaposleno 90 predavača, a po potrebi se angažuju i dodatni strani i domaći stručnjaci. Na fakultetu je, od svog osnivanja, do danas, diplomiralo preko 8.000 studenata, dok ih je doktoriralo oko 500.

Tokom rada ova obrazovna ustanova izrasla je u cenjeni obrazovni i naučno-istraživački centar. Uspostavljena je saradnja sa brojnim domaćim i stranim naučnim institucijama i univerzitetskim centrima.

POMOĆ PRI IZBORU FAKULTETA ILI VISOKE ŠKOLE

Ne znate šta da upišete ili se dvoumite između više fakulteta ili visokih škola? Portal Edukacija, pomaže vam pri izboru fakulteta kroz test profesionalne orijentacije uz nadzor stručnog tima. Napravite pravi izbor i usmerite svoju karijeru na pravi put!.

DETALJNIJE

OSTVARI POPUST NA ŠKOLARINU I DO 20%!

Ostvarite popust na školarinu prilikom upisa privatnog fakulteta ili visoke škole i uštedite i do 20%. Sačuvajte vreme i novac, a brigu o upisu prepustite nama. Ustanove sa kojima sarađujemo su najbolje privatne obrazovne ustanove u zemlji!

DETALJNIJE

ŽELIŠ DA STUDIRAŠ U INOSTRANSTVU?

Ukoliko ste se odlučili da studije nastavite u inostranstvu, za to postoji posebna procedura, a naš stručni tim će biti uz vas tokom celog procesa. Pomažemo vam u pripremi dokumentacije, posredujemo prilikom upisa, pomažemo u odabiru fakulteta.

DETALJNIJE

FAKULTET POLITIČKIH NAUKA BEOGRAD - SMEROVI

PRIJEMNI ISPIT I USLOVI UPISA - FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

TESTOVI ZA PRIJEMNI - FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

BROJ MESTA - FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

KONAČNE I PRELIMINARNE RANG LISTE IZ PRETHODNIH GODINA - FAKULTET POLITIČKIH NAUKA

***Napomena: Ukoliko mislite da postoji neka greška u navedenim informacijama molimo Vas da nas obavestite preko kontakt forme.

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

17 Comments
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Aleksa
5 meseci ranije

Da li se za učenje istorije koriste oba ili samo jedan od navedenih udžbenika na sajtu fakulteta?

a33
5 meseci ranije
Reply to  Aleksa

oba 🙂

Nevena
1 godina ranije

Iz knjiga kojih autora treba da se uči za prijemni za studijski program osnovne akademske studije socijalne politike i socijalnog rada?

LanaDelRey
1 godina ranije
Reply to  Nevena

Imaš na sajtu fakulteta. 🙂

Boksi
1 godina ranije
Reply to  Nevena

Ja sam to zavrsila… I kajem se… Sta ce ti to? Sa time iz stbije ne mozes otici a u srbiji jad i cemer u socijalnim ustanovama, ne mozes ni pruziti pomoc jer nema mogucnosti a i zaposlenje samo jaka politicka veza

Zoe
1 godina ranije
Reply to  Boksi

Mislim da sa ovim smerom baš može da se radi u inostranstvu jer socijalni radnici se svuda u svetu bave istim poslom. A što se tiče tiče socijalnih ustanova u Srbiji slažem se sa tobom, mada nadam se da će profesija za nekoliko godina zaživeti, mislim da je uloga socijalnih radnika u državi velika, a posebno ako težimo ulasku u EU, trebalo bi da postoje socijalni radnici maltene u svakoj instituciji..

Djaki
2 godine ranije

Iz kojih knjiga mogu da se spremam za novinarstvo?

Stefan
3 godine ranije

Iz kojih knjiga da se spremam za upis na medjunarodne studije….

Stefan
3 godine ranije

Koliko bodova je potrebno za upad na budzet za studijski program osnovne akademske studije socijalne politike i socijalnog rada?

Stefan
3 godine ranije

Koliko bodova je potrebno za upad na budzet za studijski program osnovne akademske studije socijalne politike i socijalnog rada?

Sineta
3 godine ranije

Iz cega treba da se uci za socialnu politiku?

Kosta Stosic
5 godine ranije

Da li je prijemni(mislim konkretno na test) za politikoloske i medjunarodne studije isti,s obzirom da se polazu isti predmeti ? I da li,ukoliko na zeljeni od ta dva smera ne upadnem,imam pravo da automatski predjem na sledeci,naravno ako taj drugi trazi manje bodova? 😀

Aleksandra Pavlovic
3 godine ranije
Reply to  Kosta Stosic

Mozes, prijemni je istog dana u isto vreme, samo placas dve uplatnice i sve to predajes. I rangiras se na obe liste

ljilja
5 godine ranije

da li je moguc napisati vise smerova, pa kao ne upadnes u zeljeni, da upadnes u sledeci

Jelena Djordjevic
5 godine ranije
Reply to  ljilja

Ne, za svaki smer se polaze posebno prijemni 🙂

[…] Fakultetu političkih nauka je od podneva krenulo polaganje za oko 1.000 kandidata, koji su podeljeni u više grupa, dok ih se […]

[…] Fakultetu političkih nauka je od podneva krenulo polaganje za oko 1.000 kandidata, koji su podeljeni u više grupa, dok ih se […]