Novi Sad: Radionica za studente “Dani Fuzije@NS”

09/09/2016 09:40

Novi Sad: Radionica za studente “Dani Fuzije@NS”

Na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu od 26. do 30. septembra biće održana studentska radionica o nuklearnoj fuziji.

Pod nazivom “Dani Fuzije@NS” radionicu ogranizuje Fuziona Obrazovna Mreža, a svi zainteresovani za učestvovanje mogu se prijaviti do 15. septembra.

Program je namenjen studentima i studentkinjama prirodno-matematičkih i tehničkih fakulteta, a tokom radionice imaće priliku da uče o naučnim i tehnološkim dostignućima u razvoju ovog krucijalnog energetskog izvora budućnosti.

U okviru radionice biće održano sedam predavanja vodećih stručnjaka i profesora nuklearne fuzije koji će govoriti o fizici plazme, trenutnim velikim eksperimentima, budućim reaktorima.

Biće organizovan i dvodnevni praktični rad na eksperimentalnom reaktoru GOLEM, pa će učesnici radionice imaće jedinstvenu priliku da putem interneta upravljaju eksperimentom koji je lociran na češkom Tehničkom fakultetu u Pragu i znanje stečeno tokom predavačkog dela primene rešavajući eksperimentalne zadatke.

Predavački deo radionice “Dani Fuzije@NS” je otvoren za sve zainteresovane studente, dok se za eksperimentalni deo studenti mogu prijaviti ovde.

Zbog dužine trajanja eksperimenata, praktični deo radionice ograničen je na 25 osoba, a svi koji se prijavljuju za ovaj deo radionice moraju prisustvovati svim predavanjima tokom predavačkog dela. Broj učesnika na predavanjima nije ograničen.

Pre popunjavanja formulara za prijavu, svi zainteresovani treba da pripreme kratak CV i motivaciono pismo (do 500 reči) u kome će napisati zbog čega se prijavljuju na radionicu o nuklearnoj fuziji.

Više informacija o programu radionica nalazi se ovde.

09/09/2016 09:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments