Nasrtanje na studente FPN-a prošlo nekažnjeno

07/11/2014 13:23

Nasrtanje na studente FPN-a prošlo nekažnjeno

Pre dva dana je tribinu o legalizaciji marihuane na Fakultetu političkih nauka prekinula grupa mladića koji su vređali okupljene studente, a jednu studentkinju su pljunuli.

Ta studentkinja je Ana Jakšić, i kaže da je razočarana jer policija ništa nije uradila iako je mladić koji je na nju nasrnuo sve priznao.

Kada su upali na tribinu, šestorica mladića, članova organizacije “Srbska akcija” vređali su učesnike i govorili im da su “narkomani” i “najgori šljam”. Ana je počela da ih fotografiše i jedan od njih je tada nasrnuo na nju, vređao je i na kraju i pljunuo.

Kad je policija došla, legitimisala ih je, a dečko koji je na nju nasrnuo je priznao šta je uradio, a policija nije reagovala. Ana kaže da je tad shvatila da bi bilo uzaludno da podnosi krivičnu prijavu.

Policija je, umesto da upozori mladiće koji su prekinuli tribinu, upozorila studente da ubuduće treba da traže policijsko obezbeđenje prilikom organizovanja ovako intrigantnih tribina.

Ana kaže da je sada jasno da će policijska zaštita biti potrebna šta god da se bude organizovalo i da ovo nije prvi put da ih članovi “Srbske akcije” napadaju. To se već jednom desilo kada su držali tribinu o pravima LGBT osoba, ali je policija već bila tu i sprečila ih je.

U Upravi FPN-a kažu da se ovakvi incidenti retko dešavaju i da ne razmišljaju o uvođenju privatnog obezbeđenja jer to nije u duhu akademske zajednice.

Izvor: 24 sata

07/11/2014 13:23

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments