Novi Sad: Dani fuzije na Prirodno-matematičkom fakultetu

19/08/2016 09:51

Novi Sad: Dani fuzije na Prirodno-matematičkom fakultetu

Organizacija Fuziona Obrazovna Mreža od 26. do 30. septembra u prostorijama Departmana za fiziku, Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, organizuje studentsku radionicu o nuklearnoj fuziji pod nazivom Dani Fuzije@NS.

Tokom radionice studenti prirodno-matematičkih i tehničkih fakulteta imaće priliku da uče o naučnim i tehnološkim dostignućima u razvoju ovog krucijalnog energetskog izvora budućnosti.

O fizici plazme, trenutnim velikim eksperimentima, budućim reaktorima učiće se od sedam vodećih stručnjaka i profesora iz oblasti nuklearne fuzije koji dolaze sa pet renomiranih evropskih institucija.

Pored toga, tokom dvodnevnog praktikuma na eksperimentalnom reaktoru GOLEM, učesnici radionice imaće jedinstvenu priliku da putem interneta upravljaju eksperimentom koji je lociran na češkom Tehničkom fakultetu u Pragu i znanje stečeno tokom predavačkog dela primene rešavajući eksperimentalne zadatke.

Predavački deo radionice Dani Fuzije@NS je otvoren za sve zainteresovane studente, dok se za eksperimentalni deo studenti prijavljuju putem sajta radionice do 15. septembra 2016. godine.

Učešće na radionici je besplatno.

19/08/2016 09:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments