Novi Sad: 7. Festival videa i kratkog filma “Šortc”

23/12/2016 09:39

Novi Sad: 7. Festival videa i kratkog filma “Šortc”

Internacionalni festival videa i kratkog filma “Šortc” održava se od 23. do 25. decembra po sedmi put u Novom Sadu, na dve lokacije – u prostorijama Akademije umetnosti u Kosovskoj 33 i Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Festival “Šortc” pokrenula je Katedra za nove likovne medije Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, a ove godine tema festivala je “Nulta tačka”.

Sa početkom u 19 časova u petak i subotu, 23. i 24. decembra u prostorijama Akademije u Kosovskoj ulici prema programu biće predstavljeni aktuelni, nagrađivani autori iz sveta video umetnsoti, animacije i kratkog filma među kojima su: Kristian Cerami sa radom “Crna ovca”, Džob Džoris i Marieke sa radom “Bez zvuka”, Marlie van de Vel sa radom “Džonas i More”, Harald Hand sa radom “Carstvo Zla” i drugi.

Lista radova koji će biti prikazani može se pogledati ovde.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine program festivala će se održati poslednjeg dana festivala, u nedelju, 25. decembra, gde će, sa početkom u 19 časova, u saradnji sa Crnogorskom Kinotekom, biti predstavljeni kratki radovi filmskog i televizijskog reditelja i scenariste Živka Nikolića, braa scenariste i glumca Dragana Nikolića.

Biće prikazani sledeći kratki radovi: „Polaznik”, „Bauk”, „Prozor”, „Oglav”, „Graditelj”,„Biljeg” u trajanju od 70. minuta.

Isti dan od 21 čas, u Kosovskoj 33, nastupiće bend DOF (Depth of field) koji čine: Andreja Rondović – vokal, Vukašin Živaljević – solo gitara, Željko Škrbić – ritam gitara, Jovan Milinov – bas, Nikola Sekerić – bubanj. Svi članovi benda su nastavnici Univerziteta u Novom Sadu.

Ulaz na sve programe je besplatan.

23/12/2016 09:39

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments