Incident na FPN-u: Prekinuta tribina studenata

06/11/2014 11:21

Incident na FPN-u: Prekinuta tribina studenata

Sinoć je studentska organizacija “Studenti za slobodu FPN” organizovala tribinu na temu legalizacije marihuane na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a prekinula ih je grupa mladića koji su upali na tribinu, vređali studente, gađali ih flajerima, a jednu studentkinju su pljunuli.

Mladići koji su upali na tribinu pripadaju organizaciji “Studentska akcija – studenti protiv narkomanije”, a jedan od njih je pljunuo u lice učesnicu tribine, nakon čega je skup prekinuo dekan FPN Ilija Vujačić.

Sat vremena nakon početka tribine “Vremena se menjaju, legalizuj”, na kojoj se promovisala kampanja za kraj rata drogama, grupa mladića je ušla i napravila pometnju. Studenti učesnici tribine su ih pozvali da sednu i da diskutuju, ali oni su odbili. Dekan im je zatražio da napuste prostoriju, ali su to oni uradili tek kada su svi studenti napustili tribinu.

Nakon toga je došla policija koja je legitimisala mladiće.

Predavač na temu legalizacije marihuane i pokretač akcija Legalizuj Aleksandar Kokotović izjavio je da do sada na ovakvim tribinama nije bilo problema i da ne razume svrhu upada na tribinu. On je i programski direktor European Students for Liberty organizacije, i kaže da se politika prema marihuani u celom svetu menja, te da se o toj temi diskutuje i u Srbiji.

Izvor: 24 sata

06/11/2014 11:21

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

1 Comment
najnoviji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Treći Put
7 godine ranije

Organizovali su diskusiju za promociju narkotika, ali nisu pozvali drugu, edukovanu stranu koja se ne slaže sa njihovim stavovima. A fakultet i ovaj Ilija su to odobrili. Toliko o demokratičnosti.