Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu

08/03/2016 13:27

Najprestižnije biznis škole ponovo u Beogradu

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije sličaja – Belgrade Business International Case Competitiom (BBICC) održava se prve nedelje aprila.

Beograd će još jednom, četvrtu godinu za redom – od 4. do 9. aprila, biti domaćin najtalentovanijim studentima sa fakulteta od Australije do Amerike.

bbiccslika

BBICC organizuje Fakultet organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i predstavlja priliku za studente iz celog sveta da učestvuju na jedinom takmičenju ovog karaktera u čitavoj jugoistočnoj Evropi.

Na takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja učestvovaće studenti sa 16 poznatih biznis škola. Pored tima FON-a koji će predstavljati Univerzitet u Beogradu, učestvovaće i studenti sa prestižnih univerziteta – Univerziteta Kaliformije – Barkeley (SAD), Wharton poslovne škole iz Pensilvanije (SAD), Univerziteta sa Floride, australijski univerzitet Melburn, tri tima iz Kanade – Concordia University, Simon Fraser University i Carleton University.

bbicc2015presentationday

Među predstavnicima Evrope učestvovaće i Copenhagen Business School (Danska), BI Norwegian Business School (Norveška), Dublin Institute od Science and Technology (Irska), Maastricht University (Holandija).

Prošle godine pobednik takmičenja bio je Hong Kong University of Science and Technology (Hong Kong) koji učestvuje i ove godine na takmičenju, kao i timovi iz Kine i sa Tajlanda.

bbicc2015

Takmičarski deo se sastoji od rešavanja dve studije slučaja koje će se rešavati pet i 24 sata. Studenti će predstavljati svoja rešenja ispred sturčnog žirija koji se sastoji od top menadžera i konsultanta vodećih kompanija u Srbiji.

Završnica takmičenja održava se u subotu 9. aprila kada će žiri proglasiti najbolja tri rešenja zadatih studija slučaja.

Više informacija o BBICC-u nalazi se ovde.

08/03/2016 13:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments