Studenti teže pronalaze posao bez prakse i volontiranja

25/11/2013 00:41

Studenti teže pronalaze posao bez prakse i volontiranja

Nakon završenih studija ili tokom njih, mladi šalju CV raznim poslodavcima. Studenti uglavnom nemaju prethodnog radnog iskustva.

Studenti će imati priliku da steknu radno iskustvo prijavom na takmičenje “Ejs d kejs“ koje će se održati u Beogradu od 26. do 27. novembra.

Na takmičenje se mogu prijaviti studenti iz oblasti revizije, računovodsta, finansija i menadžmenta, koji dobro poznaju engleski jezik. Tokom prijavljivanja potrebno je da kandidati pošalju svoju biografiju, popune zadatu prijavu na sajtu i  na Facebook stranici kompanije pošalju motivaciono pismo na engleskom jeziku.

„Takmičenje je osmišljeno tako da imamo prvo teorijski deo da se podsete onoga što su naučili i steknu nova saznanja koja su im potrebna koja će ih dočekati kada počnu da rade“ kaže Ivana Manigodić, direktorka kompanije „KPMG“.

„Evo ni sada ja ne znam šta znači moj posao, učila sam teoriju, ali ne znam kako da je primenim, ne znam kako će izgledati moj posao“ kaže Iva Jovančić, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka.

Uglavnom studenti koji žele po prvi put da se zaposle budu uglavnom odbijeni zbog nedostatka radnog iskustva. Rešenje za sticanje radnog iskustva je volonterski rad koji traje u proseku 2 meseca.

Izvor: Gde Investirati

25/11/2013 00:41

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments