Konkurs za stipendije mladim naučnicama

19/02/2018 14:52

Konkurs za stipendije mladim naučnicama

Mlade žene koje se bave naučnoistraživačkim radom u oblasti prirodnih nauka mogu da konkurišu za nacionalne stipendije u okviru svetski poznatog programa “Za žene u nauci”.

Započeo je osmi ciklus programa nacionalnih stipendija „Za žene u nauci“. Konkurs traje do 31. marta, a u sklopu novog ciklusa ovog programa biće dodeljene tri stipendije, svaka u iznosu od po pet hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti.

Uslovi konkursa

Za stipendije „Za žene u nauci“ mogu da konkurišu naučnice koje se bave istraživanjima u oblasti prirodnih nauka, imaju do 35 godina i upisane su na doktorske studije ili su ih već završile.

Detaljne informacije o tome kako se prijaviti, uključujući prijavni formular i opšta pravila konkursa za 2018. godinu, moguće je naći na internet adresi www.zeneunauci.co.rs

Ove stipendije se dodeljuju svake godine imaju za cilj dalje naučno i profesionalno usavršavanje mladih naučnica. One ujedno predstavljaju i vid podrške ovim talentovanim i posvećenim ženama da, u trenutku koji je možda preloman za njihovu naučnu karijeru, unaprede svoj naučno-istraživački rad i podsticaj da nastave da se bave naukom u Srbiji.

Učešćem u ovom programu mladim naučnicama je takođe omogućen pristup međunarodnoj zajednici žena u nauci.

Izvor: bg.ac.rs

19/02/2018 14:52

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments