U Novom Sadu otvoren prvi centar za ABE/ABP ispite u Srbiji

02/10/2013 06:16

U Novom Sadu otvoren prvi centar za ABE/ABP ispite u Srbiji

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, 24. septembra 2013. godine je potpisan sporazum o otvaranju prvog centra za ABE/ABP ispite u Srbiji. Sporazum su potpisali predstavnici Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Novog Sada i Magna Carta koledža iz Oksforda, Velika Britanija.

Novi sad je tako posto prvi grad u Srbiji gde studenti zainteresovani za profesionalno obrazovanje imaju mogućnost da polažu ABE/ABP ispit.

Asocijacija poslovnih menadžera (Association of Business Executives – ABE) i Asocijacija poslovnih stručnjaka (Association of Business Practitioners – ABP) su udruženja čija su sedišta u Velikoj Britaniji. Njihov cilj je pružanje pristupačnog visoko kvalitetnog profesionalnog obrazovanja širom sveta. ABE sa tradicijom od 40 godina pruža ove vidove usluga profesionalnog obrazovanja u preko 80 zemalja sveta. Godišnje ABE/ABP diploma dobije oko 50.000 studenata.

 Svi ABE/ABP programi su profesionalno orijentisani i vrlo efikasni. Kroz online studije stručno obrazovanje iz oblasti marketinga, finansija, preduzetništva i drugih oblasti postaje jeftinije i pristupačnije.

Magna Carta koledž iz Oksforda je 20. avgusta 2013. godine pokrenuo program za dobijanje stipendija (Global Ambassadors Scholarship Programme – GASPR). Na taj način nagrađuju se student zainteresovani za ovaj vid studiranja i kojima je potrebna finansijska podrška.

G-din Stiven Braun, bivši ambasador Velike Britanije u Republici Koreji i predsedavajući ambasador partnerstva je 23. septembra  objavio da za dobijanje 100%, 70% i 50% mogu konkurisati:

  •  studenti sa invaliditetom;
  • talentovani mladi ljudi iz ugroženih porodica;
  • štićenici dečjih domova;
  • studenti;
  • zaposleni u preduzećima i vladinim organizacijama;
  • medijske ličnosti i aktivnii sportisti.

Studenti se mogu prijaviti za stipendiju do 30. novembra 2013. godine a rezultati će biti objavljeni 15. decembra 2013. godine.

02/10/2013 06:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments