Ministarstvo sarađuje sa studentima

07/10/2014 13:00

Ministarstvo sarađuje sa studentima

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izjavilo je da sarađuje sa nekoliko studentskih grupa koje su iznele svoje zahteve i predloge za promene Zakona o visokom obrazovanju.

O studentskim predlozima se raspravlja, a Ministarstvo je saopštilo da je spremno da uđe u dijalog sa predstavnicima studenata i njihovih organizacija, kao i da očekuje da sarađuju u vezi sa budućnošću visokog obrazovanja u Republici Srbiji.

Ministarstvo je obećalo da će ove nedelje razgovarati sa predstavnicima pojedinih studentskih grupa. U isto vreme, dogovoren je sastanak sa studentima prorektorima i predsednicima parlamenta sa beogradskog, niškog i kragujevačkog univerziteta.

Ono što je zanimljivo jeste da Ministarstvo ipak još nije dogovorilo nikakav vid saradnje sa predstavnicima SKONUS-a, koji su vođe protesta studenata. Naime, iz SKONUS-a nijednom nisu zatražili da razgovaraju sa Ministarstvom, niti su izrazili svoje neslaganje sa Zakonom o visokom obrazovanju.

Da podsetimo, početkom septembra su na snagu stupile izmene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, koje uređuju broj ispitnih rokova, rok za završetak studija, finansiranje apsolventskog staža kao i druga pitanja.

Studenti su svoje neslaganje sa izmenama u Zakonu odlučili da iskažu sada, mesec dana nakon završetka procesa izmena zakona i kad je nova školska godina već počela, iako je javna rasprava o Zakonu trajala tokom jula ove godine, navedeno je u saopštenju iz Ministarstva.

Izvor: B92

07/10/2014 13:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments