Volontiranje u Rumuniji u okviru Global Citizen programa

27/10/2015 16:38

Volontiranje u Rumuniji u okviru Global Citizen programa

Studentska organizacija AIESEC nudi priliku studentima da, u okiru Global Citizen programa, volontiraju u Klužu (Rumunija).

Projekat “Discover” u okviru programa volonterskog iskustva u inostranstvu trajaće šest nedelja, a realizuje se u Rumuniji. Cilj projekta je da se studentima pruži prilika da upoznaju druge kulture i narode.

Kroz svakodnevnu interakciju sa studentima iz različitih zemalja, studenti mogu naučiti novi jezik, više o drugim kulturama i običajima, ali i da posete nove države i proputuju svet.

AIESEC organizacija želi da motiviše studente da razmišljaju o svojim mogućnostima za razvoj budućnosti, koristeći nova znanja koja stiču kroz programe koje oni organizuju.

Zadatak studenta tokom volontiranja u Rumuniji biće da pripremi interaktivne prezentacije i radionice na engleskom jeziku, koje su namenjene deci iz osnovne škole. Aktivnosti bi trebalo da se odnose na soft skills edukaciju, multikulturalnost i predavanje engleskog jezika.

Svaki student će imati slobodu da koristi različite metode kako uključio ostale studente kako bi što više naučili iz samih časova.

Studenti koji se nađu na praksi moraju organizovati i događaje u školi povodom otvaranja i zatvaranja projekta i sajma internacionalizma – Global Village.

U okviru programa Global Citizen studenti će moći da nauče kako da funkcionišu u timu i da kroz timski rad, internacionalno okruženje i izazovne zadatke nauči mnogo toga.

Na samom kraju projekta, studenti će sa organizatorima podeliti svoje utiske, slike, snimke i iskustva koja je stekao tokom volontiranja.

Volonteru će toko šest nedelja, koliko traje ovaj projekat, biti obezbeđen smeštaj u porodici, stanu sa ostalim praktikantima ili studentskom domu i mogućnost obilaska grada i ekskurzija.

Više informacija o prijavi na ovaj ili drugi sličnan projekat studetske organizacije AIESEC i nalazi se ovde.

Nakon prijavljivanja kandidati za volontersku praksu u Rumuniji biće kontaktirani mejlom.

Program Global Citizen namenjen je mladim ljudima koji studiraju na nekom od fakulteta na teritoriji Srbije.

Da učestvovao u programu, studenti mora da ispuni sledeće uslove:

  • da je student (bilo kog fakulteta, godina ili proseka) ili da je diplomac (najviše dve godine)
  • da ima između 19 i 29 godina
  • da poseduje znanje engleskog jezika na B1 nivou
  • poželjno je i da ima prezentacione veštine, veštine vođenja tima i predavanje jezika

Global Citizen je internacionalni program volontiranja koji je namenjen mladima koji imaju želju da se usavršavaju i uče nove stvari, upoznaju druge ljude i kulture.

Više informacija o ovom programu i prilikama koje pruža nalazi se na websajt stranici i Facebook stranici organizacije AIESEC.

27/10/2015 16:38

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments