Akademija poslovnih strukovnih studija – Beograd

Adresa: Kraljice Marije 73, Beograd
Telefon: 011/304-23-00
Website: www.bpa.edu.rs
Email: info@bpa.edu.rs
Facebook: www.facebook.com/bpa.edu.rs
Instagram: www.instagram.com/akademijapssbeograd

Poštovani posetioci,

U cilju promovisanja i podizanja ugleda visokog strukovnog obrazovanja u Srbiji, Vlada Republike Srbije je u avgustu 2018. godine osnovala Akademiju poslovnih strukovnih studija Beograd, koja u svom sastavu objedinjuje dve ustanove sa najdužom tradicijom u oblasti strukovnog obrazovanja: Beogradsku poslovnu školu – Visoku školu strukovnih studija i Visoku poslovnu školu strukovnih studija Blace, preuzimajući njihova prava i obaveze, i na taj način doprinoseći efektivnijem, efikasnijem i ekonomičnijem ostvarivanju ciljeva strukovnog visokog obrazovanja i njegovom povezivanju sa potrebama tržišta rada.

Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd je samostalna visokoškolska ustanova koja u obavljanju delatnosti objedinjuje obrazovni, primenjeno-istraživački i stručni rad, kao komponente jedinstvenog procesa visokog obrazovanja. Akademija je ustanova koja obavlja delatnost visokog obrazovanja kroz ostvarivanje osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija iz više naučnih i stručnih oblasti- ekonomija, menadžment, marketing, pravo, informacione tehnologije, a u okviru obrazovno-naučnih polja društveno-humanističkih i tehničko-tehnoloških nauka.

Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd ima jasnu viziju o svojoj ulozi u unapređenju sistema strukovnog obrazovanja u Srbiji, kao i o strateškoj usmerenosti ka potrebama društva i savremenim obrazovnim tendencijama. Nastavni proces je osnovna i suštinska delatnost Akademije, a koncipiran je tako da primenjuje princip dualnog obrazovanja, omogućujući studentima da steknu kvalitetno teorijsko znanje, da razviju sposobnost analitičkog razmišljanja, kritičkog pristupa, korišćenja savremenih koncepata, metoda i tehnika važnih u poslovnom odlučivanju, da razviju liderske i menadžerske veštine, veštine poslovnog komuniciranja i timskog rada, da se pomoću obavezne stručne prakse osposobe za neposredno uključivanje u poslovne aktivnosti, kao i da steknu dobru osnovu za nastavak obrazovanja na prestižnim svetskim fakultetima i poslovnim školama.

Shvatajući značaj pozicioniranja u međunarodnim obrazovnim krugovima, Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd posluje kao internacionalno i interkulturalno orjentisana institucija, konstantno proširujući spektar škola i univerziteta iz regiona i inostranstva sa kojima realizuje partnerstva. Akademija kontinuirano radi na jačanju svog brenda i ugleda u prosvetnom sistemu u zemlji i inostranstvu. Saradnja sa drugim institucijama ogleda se u razmeni studenata, razmeni nastavnog kadra, organizaciji zajedničkih međunarodnih naučno-stručnih konferencija, letnjih škola, zajedničkih studijskih programa i naučno-stručnih časopisa.

Shodno činjenici da je za uspeh u poslovanju pored diplome, važno posedovati dodatne veštine i znanja, Akademija u svom sastavu ima Centar za istraživanje, razvoj i karijerno vođenje, u okviru koga se realizuju razne aktivnosti, kao što su sertifikovane radionice iz raznih oblasti, javna predavanja i tribine, koje drže ugledne ličnosti iz javnog i privatnog sektora, gostujuća predavanja inostranih predavača iz Evrope i sveta. Sve ove vannastavne aktivnosti pružaju studentima mogućnost da razviju dodatne veštine i steknu praktična iskustva i da sertifikatima (koji su dodatak diplomi) obogate svoj CV, a sve sa ciljem efikasnijeg zapošljavanja i konkurentnosti studenata ove institucije na domaćem, evropskom i svetskom tržištu rada.

Nesporno je da Akademija poslovnih strukovnih studija pruža izvanredne mogućnosti svojim studentima koji te mogućnosti treba da prepoznaju i iskoriste na najbolji mogući način, jer nam je sudent uvek na 1. mestu!

Misija

  • Obezbeđenje kvalitetnih, modernih programa koji integrišu savremene nastavne programe sa razvojem profesionalnih sposobnosti, što će omogućiti studentima da dostignu svoje životne, lične i profesionalne ciljeve.
  • Obrazovanje stručnjaka prema potrebama savremenog okruženja uz stalno organizaciono i metodološko usavršavanje.
  • Interdisciplinarno obrazovanje i kontinuirano prožimanje teorijske i praktične nastave, osposobljavanje studenata za izvršenje konkretnih poslova i zadataka.

Vizija

Vizija Akademije poslovnih strukovnih studija bazira se na ideji poboljšanja obrazovnog sistema u domenu strukovnog obrazovanja, primenjujući visoki profesionalizam i najviše etičke principe.

STUDIJSKI PROGRAMI

11
Komentari:

Vaša email adresa neće biti objavljena.
Sva polja su obavezna*

10 Komentara
1 Replika
5 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
najnoviji najnoviji najviše glasova
Suzana

Poštovani, Komentar na subotički ogranak BPŠ..U oktobru/2018 uplaćeno 6000 din za izdavanje uverenja o završenom studiju…uverenju do dana današnjeg “ni traga ni glasa”…mentor ne odgovara na poruke i pozive…u njegovom posedu i diploma o završenoj srednjoj školi..ne možeš se prijaviti na tržište rada…uskoro ćemo izgubiti i zdravstveno osiguranje…pisali na vaš mail info@bpa.edu.rs da nam pomognete vezano za to (ukoliko imamo još neke obaveze-da ih isplatimo,pa da se konačno “rodi” uverenje,ali ni tu odgovora… Sve u svemu dok su se semestri plaćali,još je i bilo komunikacije,a sada kada treba da nam se izda UVERENJE o kome nam puno toga zavisi,niko ne… Učitaj još »

vesna marković

Obraćamo vam se povodom uplata korisnika poštansko-finansijskih usluga na šalterima JP POŠTA SRBIJE na ugašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 . Molimo vas za dostavljanje zvaničnog OBAVEŠTENJA da je ugrašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 , sa zvanične mejl adrese Beogradske poslovne škole radi blokiranja uplata u platnom prometu JP “POŠTA SRBIJE” na ugašen račun Beogradske poslovne škole broj : 840 – 1875666 – 03 , a koje se vraćaju kao nerealizovane u platnom prometu POŠTE , na račun JP “ POŠTA SRBIJE” radi povraćaja korsinicima. Hvala i… Učitaj još »

Katarina

Da li će 2019 postati akademija i trajati 2 godine

Ana

Sta ce biti sa nama koji smo upisali u nekim od centara skolu? Ona se sada ukida?! Kako je to moguce usred skolovanja?!

Jana

Ja sam završila BPS pre 10 god i ni dana radnog iskustva u struci nemam. Upisite nešto bolje.

Dajana

Interesuje me da li je moguce upisati BPŠ ako imam zavrseno trogodisnje skolovanje?

Mima Zivotic

Koju vrstu diplome imam kada zavrsim tri god na visoj?
Jer kada apliciram za studije u inostranstvu, postavlja mi se pitanje
Da li je to diploma:
Secondary school
Associate degree
Higher diploma
Bachelor’s degree
Postgraduate degree ?

Mima Zivotic

Koju mi diplomu imamo tj kad zavrsim tri god na visoj?

Nevena

Da li se za smer javna uprava moze polagati prijemni iz sociologije i ustava i ljudskih prava?

2 dinara druze

E pa Zivorade, trebao si na vreme da mislis umesto da se ”zadirkujes” i da te ”boli uvo” za sve, a kasnije bi svi takvi zeleli avione i kamione,ne ide to bas tako sine.