Idealne namirnice za instant podizanje energije

16/12/2020 15:43

Idealne namirnice za instant podizanje energije

Ukoliko imaš napornu sedmicu, pripremaš puno ispita i kolokvijuma, ne poseži odmah za grickalicama, kafom i energetskim pićima. Neka ti u pomoć priteknu zdrave namirnice.

Najbolje namirnice za podizanje energije

Bademi

Ovo oraščasto voće je superzvezda sveta grickalica. Pored toga što su bogati magnezijumom i vitaminom B, bademi daju energiju metabolizmu, uklanjaju umor i lošu koncentraciju.

Puter od kikirikija

Ovaj kalorični namaz sadrži zdrave masti, proteine i vlakna koji uklanjaju glad i održavaju nivo šečera u organizmu u balansu.

Kokice

Kokice, bez previše ulja, masti i soli, daju potrebnu energiju organizmu, zahvaljujući vlaknima. Uz to, sprečavaju nagli pad šećera koji dovodi do napada gladi.

Losos

Ova riba bogata je omega 3 masnim kiselinama, koje potpomažu rad mozga, poboljšavaju raspoloženje i uklanjaju depresiju.

Banane

Banane su idealna užina, zahvaljujući vlaknima, kalcijumu i vitaminu B6. Ovi nutrijenti održavaju energiju u telu i poboljšavaju funckiju mišića.

Crna čokolada

Kakao je poznat po tome da podiže energiju i poboljšava raspoloženje. Zato, slobodno možete pojesti po rebro crne čokolade u trenucima kada imate mnogo da učite.

16/12/2020 15:43

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments