Hobiji koji nas mogu učiniti pametnijim!

30/11/2016 11:19

Hobiji koji nas mogu učiniti pametnijim!

Hobi je nešto što volimo da radimo u toku svog slobodnog vremena, što nas opušta i nadopunjuje, ali isto tako – može da nas čini pametnijim!

Ukoliko imate dovoljno slobodnog vremena koje biste mogli da posvetite nekom (novom) hobiju, možda bi trebalo da razmislite o ovim:

knjiga-omiljena

Čitanje

Čitanje kao hobi koji nas čini pametnijim ne bi trebalo ni objašnjavati – potpuno je jasno. Međutim, veoma je važno šta čitate, ali i kako. Ako zaista želite da pokrenete moždanu aktivnost čitanjem birajte knjige koje vas “teraju na razmišljanje”. Osim toga – napravite raspored čitanja i pridržavajte ga se kako biste ostali u formi.

Pisanje

pisanje

Pisanje je možda čak i efikasnije u pokretanju moždanih vijuga od čitanja – jer ma koliko razmišljali o onome što (pro)čitamo ipak je to na neki način pasivan čin, dok je pisanje – za razliku od toga aktivnost oko koje moramo dodatno da se potrudimo. Ako zaista želite da napišete nešto morate se potruditi, posvetiti i pokrenuti svoju kreativnost.

Vežbanje

Iako deluje kao nešto što nema veze sa moždanom aktivnošću, ali fizička aktivnost je nešto što itekakomože da utiče na rad mozga i da nas učini pametnijim. Vežbanje nas čini kreativnijim, raspoloženijim, a kako izgledamo bolje – tako nam raste i samopouzdanje, a sve ovo je potrebno kako bismo napredovali i intelekualno.

trcanje

Opsesija

Da li opsesija može biti hobi? Pa reklo bi se da može – pod uslovom da je to nešto što vas vodi da od ideje dođete do realizacije i ne odustajete dok se to ne desi. Upravo opsesija nekom idejom ili konceptom može da nas učini pametnijim jer će nas “naterati” da razmišljamo drugačije, da pronađemo rešenje za sve probleme sa kojima se susretnemo na putu do cilja, odnsno ostvarenja te ideje koja nas vodi.

Ako se opsesivno i posvećeno predate bilo kom radu i bilo kojoj ideji koja vam se “mota po glavi” vremenom će to biti način na koji obavljate sve u svom životu – što će vam omogućiti napredak u različitim sferama života.

30/11/2016 11:19

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments