Univerzitet u Juti: Stipendije za igrače takmičarskih video igara

10/04/2017 11:57

Univerzitet u Juti: Stipendije za igrače takmičarskih video igara

Univerzitet u Juti, koji se nalazi u Solt Lejk Sitiju, postaće prvi veliki “sportski” univerzitet u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, ono što će se tamo podrazumevati pod sportskom aktivnošću veoma je zanimljivo i sigurno je da će se mnogima dopasti. Naime, ovaj univerzitet će dodeljivati stipendije studentima koji se bave sportom, ali i onima koji igraju takmičarske video igre.

Ova odluka je deo novog programa ministarstva zabave, umetnosti i inženjerstva Jute koje želi da otvori prilike i za studente koji imaju veštine i talenat za igranje ovakvih igrica koje predstavljaju moderni oblik takmičenja.

Ovo je posebno značajno kada se zna da Univerzitet Jute spada u “veliku petorku” bogatih sportskih koledža, pa je ovo svakako veliko priznanje i korak u pravom pravcu za e-sport.

Prvi e-sport stipendisti Univerziteta Jute biće “League of Legends” igrači koji će činiti tim Jute u koledž LoL ligi koju organizuje Riot Games, ali su planovi univerziteta da se vremenom proširi na čak 35 takmičarskih video-igara.

Još uvek nije poznato kolike su planirane finansije za podršku e-sport programu, ali koledž u Juti godišnje izdvoji preko 70 miliona dolara za stipendiranje i podršku sportista i sportskih programa.

10/04/2017 11:57

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments